Hallands Nyheter

Fikasugna hundar har fått sitt eget kafé

- Stefan.nodesjo@hn.se

Varje onsdag är det öppet, kaféet som vänder sig till hundar och deras mänskliga vänner. Vid Träslövsgå­rden är det sedan ett par veckor möjligt att fika och bjuda bäste vännen på hemlagat hundgodis.

– Idén har funnits på att göra något nytt. Det går många hundar i området och då kom tanken att starta ett hundkafé. Det finns inget liknande i Halland, vad vi vet, berättar Jenny Andersson, stödperson som ska hjälpa Ivona Brzostek att komma i gång med verksamhet­en.

TILL EN BÖRJAN är det öppet onsdag eftermidda­g, men skulle det slå väl ut kan det bli ytterligar­e någon dag framöver.

– Men det kommer inte att bli på helger. Det finns personal som jobbar här på veckorna, på helger är det bara matning av djuren.

För även om man vänder sig till hundar, så lockar hönsen och hästarna besökare till gården och kaféet.

Hundarna lockar man med Ivonas hemmagjord­a hundgodis som innehåller både banan och kanel och som redan blivit en succé.

VID PREMIÄREN HADE man arrangerat en rally-mix och Jenny Andersson hoppas på fler evenemang framöver om folk hittar till kaféet.

– Vi har fått en bra respons, det finns en efterfråga­n på en plats dit man kan ta med sin hund och fika.

Nu gäller det först och främst att få hundägare att styra kosan till Träslövsgå­rden.

Ivona Brzostek skulle gärna se ett hunddagis också, hundintres­set är stort. Men först ligger fokus på fika och hemgjort hundgodis.

STEFAN NODESJÖ

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FIKASTÄLLE FÖR FYRFOTADE. Sjuårige finska lapphunden Panzar har redan gjort sig hemmastadd tillsamman­s med Jenny Andersson och Ivona Brzostek.
Bild: ANNIKA KARLBOM FIKASTÄLLE FÖR FYRFOTADE. Sjuårige finska lapphunden Panzar har redan gjort sig hemmastadd tillsamman­s med Jenny Andersson och Ivona Brzostek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden