Hallands Nyheter

Några dagar a

FALKENBERG: ITALIENSKA DELIKATESS­ER PÅ ITALIAN VILLAGE

-

Svenskar gillar Italien och i veckan rullade Italian Village in på Rådhustorg­et. Inte bara med mat utan även hantverk av olika slag.

Dofterna är det första som möter besökaren. Från tidig morgon tilllagas den mat som ska serveras under dagen. Vårt intresse för delikatess­er från spagettins hemland rör numera inte bara pasta och pizza. Bo Hagström tog oss med på en kulinarisk resa när ”Solens mat” sändes i tv. Det blev sex säsonger och lockade en miljonpubl­ik.

Nu erbjuds en hel del läckerhete­r att äta på plats eller ta med sig. Ost, skinka, oliver, torkad frukt, oljor och andra specialite­ter.

– Svenska folket gillar verkligen det italienska köket och här har vi enbart produkter av högsta kvalitet. Saker som man inte hittar i ett matvaruhus, konstatera­r Susi Ria.

HON ÄR EN av dem som ansvarar för Italian Village och väljer ut vad som ska finnas med. Allt från leksaker och mat till hantverk för att det ska tilltala olika åldrar. Susi är född i Bari i sydöstra Italien men har flyttat runt en hel del och bor numera i Nederlände­rna.

– Men vi åker ju runt till många olika länder så jag är ofta i Italien och har behållit mitt italienska medborgars­kap.

Italian Village reser runt i Sverige för femte året och ska till 19 städer från maj till september. Falkenberg är första anhalten och där startade

 ??  ?? MOR OCH SON. Susi Ria med sonen Nikola Reljic reser runt i Sverige med Italian Village.
MOR OCH SON. Susi Ria med sonen Nikola Reljic reser runt i Sverige med Italian Village.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden