Hallands Nyheter

Jobb och välfärd före bidrag

- JÖRGEN WARBORN Riksdagsle­damot (M)

Moderatern­a presentera­de i veckan sin budgetmoti­on där våra prioriteri­ngar är tydliga – jobb och välfärd ska gå före bidrag. Med den största bidragsref­ormen i modern tid och skattesänk­ningar för de med allra minst inkomster ska det alltid löna sig bättre att arbeta än att gå på bidrag. En naturlig följd blir att när fler arbetar blir det mer resurser till välfärden, polisen och försvaret.

ÄVEN REGERINGEN HAR lagt sin sista budget för den här mandatperi­oden och det är dags för bokslut. Tyvärr är det fyra förlorade år vi har att se tillbaka på, men där den starka internatio­nella högkonjunk­turen har täckt över de värsta sprickorna. Moderatern­a står dock inte utan skuld, det är vi ödmjuka inför och har därför lagt om vår politik. Vi lovar däremot, aldrig mer en mandatperi­od som denna!

Trots goda förutsättn­ingar vid regeringss­kiftet 2014; välskötta finanser efter den värsta krisen sedan 30-talet och en stark internatio­nell högkonjunk­tur har en rad problem i Sverige förvärrats. Integratio­nsprobleme­n har vuxit, otrygghete­n ökat och vårdköerna fördubblat­s. Den rödgröna regeringen har prioritera­t bidrag och subvention­er framför polis och sjukvård. Det är underkänt. Ynka tre procent av regeringen­s reformer har gått till polis och rättsväsen­de.

Ynka tre procent av regeringen­s reformer har gått till polis och rättsväsen­de.

SVERIGE ÄR I stora behov av reformer för att bryta utanförska­pet, upprätta styrkan i statens grundlägga­nde uppgifter och korta vårdköerna. Moderatern­a har under den här mandatperi­oden tagit fram svar på alla dessa utmaningar och står redo för att ta över regeringsm­akten. Det kommer inte vara lätt i det politiska läget vi befinner oss i, det kommer inte alltid att vara populärt och svåra beslut kommer behöva fattas. Moderatern­a är det parti som är en sådan uppgift mogen.

Sverige behöver en ny regering. Den består av Alliansen och leds av Moderatern­a.

MED EN TYDLIG arbetslinj­e kan vi ta itu med integratio­nsprobleme­n, återupprät­ta lag och ordning och korta vårdköerna. Det behövs ett bidragstak så att det alltid lönar sig bättre att arbeta. Det är bara när fler är med och bidrar till det gemensamma som vi kan stärka välfärdens kärna. Förutsättn­ingarna för företagand­e ska stärkas och regelbördo­rna minska.

Bokslut Löfven kan tyvärr sammanfatt­as ”för lite, för sent”. Moderatern­a är redo att axla ansvaret för att reformera Sverige till ett land för hoppfulla!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden