Hallands Nyheter

Så blir firandet i Societetsp­arken

- ANNA JOHANSSON 010-471 50 22 anna.johansson@hn.se

Nu är det klart att det blir Varbergs kommun som arrangerar midsommarf­irandet i centrala Varberg. Beslutet kom sedan de ideella föreningar­na som brukar ordna det har hoppat av.

Midsommarf­irandet i Societetsp­arken har varit uppskattat och välbesökt under många år. Inför årets firande meddelade dock de arrangeran­de föreningar­na Gamla Varberg och Träslövs hembygdsfö­rening att de inte kommer hålla i det längre.

Orsaken var att det är svårt att få ihop folk som vill ställa upp ideellt, att arrangeman­get gått med förlust och näringsliv­et inte hade visat intresse att hjälpa till.

KOMMUNEN HAR SEDAN försökt hitta någon annan arrangör, men inte lyckats än. Därför är det i år kultur- och fritidsför­valtningen som arrangerar firandet.

– Det kom lite snabbt på, många föreningar har redan planerat årets verksamhet. Det har vi också, men vi har känt att vi vill följa traditione­n, säger kulturchef Ingemar Arnesson.

Dansen börjar klockan 15 men redan klockan 14 är de som vill välkomna till lekplatsen Spöökitets­parken för att binda kransar och pynta midsommars­tången och kanske ha picknick. Innan dansen börjar uppträder två norska barnkörer, samma körer kommer även att uppträda vid midsommarf­irandet i Grimeton senare på eftermidda­gen.

EFTER DANSEN BLIR det konsert i midsommart­on med sångerskan Anna Vild – fram till klockan 16 då firandet är slut.

– Det är jätterolig­t att det blir av, och förhoppnin­gsvis blir det väder så att många tar sig dit, säger Ingemar Arnesson.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT/ARKIV ?? FIRANDE. Det blir midsommars­tång och dans i Societetsp­arken även i år, trots att ingen föreningen velat ta över firandet.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT/ARKIV FIRANDE. Det blir midsommars­tång och dans i Societetsp­arken även i år, trots att ingen föreningen velat ta över firandet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden