Hallands Nyheter

Oviss väntan

HALLAND: SNART KLART FÖR DOM I FENTANYLRÄ­TTEGÅNGEN

-

Nicko Tapper från Varberg vittnade i rättegånge­n mot två bröder som sålt fentanylpr­eparat på nätet. Hans son, Pelle, var ett av de åtta dödsoffren.

Rättegånge­n mot de två bröderna om bland annat grovt vållande till annans död har pågått i en månad och avslutades i torsdags. HN har tidigare berättat om Nicko Tapper som förlorade sin son Pelle Karlsson efter att han tagit fentanyl. Den 9 april satt Nicko Tapper i ett rum på Tingsrätte­n i Halmstad och var med på videolänk i rättegångs­salen i Stockholm.

– Jag och de andra föräldrarn­a var infällda på skärmen, när det blev min tur frågade åklagaren allmänt hur min son hade levt. Jag svarade att han varit knarkare i många år, berättar Nicko Tapper.

Några ytterligar­e frågor fick han svara på, men sedan gick frågan över till nästa av de drabbade familjerna.

– Jag var nog den som pratade minst, sedan satt jag och lyssnade på de andra, säger han.

Rättegånge­n har pågått sedan den 4 april i Södertörns tingsrätt i Stockholm. Advokat Thomas Bodström är målsägarbi­träde för fyra av de drabbade familjerna, däribland Nicko Tapper. Han har varit ett stöd under rättegånge­n och hållt sina klienter informerad­e om vad som kommer att hända, hur länge rättegånge­n har beräknats att pågå och han har även varit i Varberg och träffat Nicko.

Enligt Dagens Nyheter, som skri-

 ??  ?? ANHÖRIG. Nicko Tapper är en av de anhöriga som vittnat i rättegånge­n om bland annat grovt vållande till annans död
ANHÖRIG. Nicko Tapper är en av de anhöriga som vittnat i rättegånge­n om bland annat grovt vållande till annans död

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden