Hallands Nyheter

För anhöriga

- ANNA JOHANSSON 010-471 50 22 anna.johansson@hn.se

vit om sista rättegångs­dagen, har Thomas Bodström begärt 60000 kronor i skadestånd för var och en av sina klienter.

– Brödernas hela affärsidé var att tjäna pengar på droger på nätet. De utnyttjade väldigt utsatta personer. Det går inte att tvivla på att de kände till hur farliga preparaten var. De tog en kalkylerad risk när de sålde dem, sade Thomas Bodström, enligt Dagens Nyheter.

DE TVÅ BRÖDERNAS försvar bygger på att de inte visste hur farliga substanser­na var, och att de inte var narkotikak­lassade eller klassade som hälsofarli­ga när de såldes.

– De har sålt fentanyl i nässprejsf­laskor. Det fanns ingen förtecknin­g på, och det stod inget om hur * Fentanyl är ett starkt smärtstill­ande medel som används inom vården, men som tagit steget ut på den illegala marknaden och lett till många dödsfall. * Offren i det aktuella fallet, sju män och en kvinna, avled av förgiftnin­g sedan de använt så kallade fentanylan­aloger, alltså varianter av fentanyl. * Två bröder som sålt fentanyl i nässprejsf­laskor på nätet har åtalats misstänkta för grovt vållande till annans död. starkt det är på flaskorna, säger Nicko Tapper.

NU NÄR RÄTTEGÅNGE­N är avslutad ska tingsrätte­n komma fram till en dom. Datum för när den kommer är inte satt ännu.

Åklagaren, Tomas Malmenby, yrkade på nio års fängelse för den äldre brodern och sju års fängelse för den yngre. Då är även fler brott inräknade som till exempel grovt bokförings­brott och övergrepp i rättssak.

– Jag är rädd för att de kan bli friade, i så fall skulle jag bli väldigt besviken. Men i så fall går vi ett varv till i nästa instans. Då börjar det om igen, säger Nicko Tapper.

 ?? Bild: MARCUS ÅLSNÄS ?? sedan två bröder sålt fentanylan­aloger (en variant av fentanyl) på nätet.
Bild: MARCUS ÅLSNÄS sedan två bröder sålt fentanylan­aloger (en variant av fentanyl) på nätet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden