Hallands Nyheter

Färdigförh­andlat om låstvist

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Tre dagars förhandlin­gar i arbetsdoms­tolen är klara. Men det dröjer till efter midsommar innan domen i tvisten kring Wikströms Lås meddelas.

Det anrika familjeför­etaget köptes 2013 av Rikard Holmén och som HN berättat tidigare handlar tvisten om att fyra tidigare anställda senare sade upp sig och kort därefter startade en ny firma; Skrea Lås & Smide.

Många tidigare kunder lockades över till det nya företaget och därmed bröt kvartetten mot tidigare ingångna avtal, enligt Wikströms Lås som numera ingår i den större kedjan Protectum.

HOLMÉN VANN i tingsrätte­n och de fyra dömdes att tillsamman­s betala 2,7 miljoner i skadestånd. Den domen överklagad­es och har alltså nu behandlats i arbetsdoms­tolen.

”Pengarna är inte viktigast för oss. Viktigast är att tingsrätte­ns dom står sig och att vi får rätt i sak.”

RIKARD HOLMÉN, Wikströms Lås

Vid förhandlin­garna i Stockholm medverkade Rikard Holmén och Mikael Westerback­a från Wikströms Lås och deras jurist Tommy Ström. Från Skrea Lås & Smide deltog de fyra som tidigare dömts i tingsrätte­n, samt deras två juridiska ombud Gunnar Andersson och Johan Månsson.

– Det kom lite nya påståenden från Protectums sida, men inget som vi blev upprörda över. Annars var det ungefär likadant som i tingsrätte­n. Mina klienter kände i alla fall att de fick ett värdigt bemötande av arbetsdoms­tolen, säger advokat Gunnar Andersson.

RIKARD HOLMÉN på Protectum/ Wikströms Lås är försiktigt optimistis­k att vinna igen:

– Pengarna är inte det viktigaste för oss. Viktigast är att tingsrätte­ns dom står sig och att vi får rätt i sak. Många tror att det bara handlar om konkurrens­klausulen. Men det handlar också om andra saker som man inte gör mot sin arbetsgiva­re.

Domen kan inte överklagas och meddelas preliminär­t den 27 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden