Hallands Nyheter

Fofana: ”Underbart att göra första målet”

Liverappor­tering

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Två raka starter har det blivit för Adama Fofana på Bois vänsterkan­t. Han fick också kröna den senaste matchen med ett mål. – Jag blev väldigt glad, mitt första mål som proffs, säger Fofana.

18-åringen kom sent in i Varbergs Bois trupp. Som fostrad i den framgångsr­ika fotbollsak­ademin Right To Dream har ghananen fått en bra utbildning.

– VI FÖRSÖKTE alltid spela bollen, lite som vi gör här i Varbergs Bois. Jag känner igen mycket av det som ”Jocke” (Persson) och Paul (Olausson) säger från akademin, säger Fofana.

Han gjorde debut med ett inhopp hemma mot Jönköpings Södra och rev ner applåder. Efter det har han varit en startman.

– Det är en utmaning för mig att komma från Afrika och få så många duktiga spelare runt mig. Jag måste göra mitt bästa varje dag för att få spela så mycket som möjligt.

SÄTTET SOM HAN spelar på gillas också av tränare Joakim Persson.

– Det är ju en spelare som individuel­lt kan slå ut en gubbe eller två. Jag kan sakna det modet från många andra spelare på offensiv planhalva, säger Persson.

”Jocke” har bra koll på helgens motstånd Landskrona. Svartvita Bois blev också Perssons sista klubb som spelare.

– Det är ett spelande lag som är individuel­lt skickliga, det är inte vilken nykomling som helst. Hallands Nyheter liverappor­terar från matchen på Påskbergsv­allen med start 14.45 på söndag eftermidda­g på hn.se De har varit tydliga i flera år med hur de vill spela, så även i Superettan, säger Persson som efterlyser vassare fasta situatione­r från sitt manskap.

– Där har vi ett övertag på Landskrona som haft problem på defensiva fasta. Samtidigt som vi måste bli mer aggressiva och bättre på att ta en yta.

EFTER EN TUNG inledning offensivt släppte det senast för Varbergs Bois. Tre mål mot Frej var inte i överkant.

– Vi blev tunga och fick med mer folk upp i anfallet. Vi skapade väl nästan lika många målchanser i den matchen som vi gjort i den andra fyra tillsamman­s.

En av målskyttar­na var Adama Fofana som gjorde den viktiga kvittering­en till 2–2 precis innan paus.

– Det kändes underbart att göra första målet, i min första proffsklub­b också, säger Fofana.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/BILDBYRÅN/ARKIV ?? FULL AV FART. Adama Fofana har varit en frisk fläkt längs Varbergs Bois vänsterkan­t.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/BILDBYRÅN/ARKIV FULL AV FART. Adama Fofana har varit en frisk fläkt längs Varbergs Bois vänsterkan­t.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden