Hallands Nyheter

Äntligen Em-guld till Jenny Fransson

- HENRIK SKIÖLD/TT

Jenny Fransson är i något av sitt livs form och dominerade helt sin klass i Em-brottninge­n. Det gav ett efterlängt­at guld. – Det är sådant här man drömmer om, att få springa runt med svenska flaggan efter ett guld, säger hon.

Lägg till ett brons för Henna Johansson och svensk dambrottni­ng fick maximal utdelning i fredagskvä­llens finalpass.

I Kaspisjk i Dagestan gjorde Jenny Fransson sitt första internatio­nella mästerskap sedan OS i Rio de Janeiro 2016. Då tog hon brons. Den starka vårsäsonge­n gjorde henne till en av förhandsfa­voriterna i 72-kilosklass­en i EM, ett mästerskap där hon tidigare som bäst tagit ett brons (2008).

Fallsegrar­na på vägen till finalen imponerand­e – och hon fortsatte den vinnande stilen mot vitryskan Anastasija Zimjankova i guldmatche­n.

– Min taktik är att gå framåt och pressa motståndar­en. Jag gillar när de blir stressade och jag kan kontra. Nu tappade jag en tvåa tidigt när jag försökte ta ner henne, men fastnade med foten och tappade balansen. Men jag höll mig lugn, säger Fransson till SVT.

Guldet var hennes med siffrorna 9–2.

– Det känns så himla bra. Det är en lättnad i kroppen eftersom man har tränat hårt och laddat länge för det här, säger Fransson till SVT. – Äntligen har jag ett Em-guld. Henna Johansson, klubbkompi­sen från Gällivare SK, tog dagens andra svenska medalj när hon gjorde 5–0 på ungerskan Gabriella Sleisz i bronsmatch­en i 65-kilosklass­en.

Den första svenska Em-medaljen tog 87-kilosbrott­aren Zakarias Berg i tisdags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden