Hallands Nyheter

Tvååker hade inte marginaler­na på sin sida

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

En triss i nickar. Men alla tre träffar gick stolpe ut. Därför var Tvååkers IF inte nöjda med 0-0 mot nykomlinge­n Lunds BK.

Oliver Nedanovski var först ut på Alexander Johanssons hörna. Skarven i 33:e minuten såg ut att gå in i bortre men klangen sa något annat.

– Det blir så ibland. För egen del känner man att det ändå är bra att man är där och håller det uppe. Men det hade varit skönt om den gått in, sa Oliver Nedanovski.

Jonatan Eriksson var näst på tur en halvtimme senare. Inlägget från höger, återigen Alexander Johansson var perfekt - men Tvååker hade inte centimeter­na på sin sida.

– Ett jättebra läge och jag tror den ska gå in, men den tar insida stolpen och ut, tyvärr. Det var lite typiskt, sa anfallaren Jonatan Eriksson.

LUNDS BK, ÄVEN kallat Krubban som inlett stabilt med sju poäng på fyra matcher, hade också en del lägen. Joakim Dahlberg fick till exempel sträcka ut och rädda till hörna när Andreas Birgersson krutade på ett lågt pressat skott. Samt agera vid dubbelchan­sen, Birgersson igen tillsamman­s med Christoffe­r Levi.

– Bollen vill inte in riktigt. Det är svårt att argumenter­a emot. Det är centimetra­r hit och dit. I de andra matcherna har det studsat in för oss. Det gör det inte i den här matchen, sa Tvååkers tränare Mattias Lindström och fortsatte:

– JAG ÄR inte speciellt nöjd med matchen. Vi gick för vinst och ville vinna, men Lund drog ner på tempot bra i matchen. Vi är det bättre laget och ska vinna det här nio gånger av tio, men de följer sin matchplan bra och gör det svårspelat för oss, sa Lindström, vars gäng hade över tio hörnor som man missade att förvalta.

I 82:e minuten slängde Mattias Lindström in nyförvärve­t Ardian Rexhepi., senast i IK Brage, men tidigare också en profil i Varbergs Bois. Förutom att dra på sig ett gult kort slog ”Rex” också hörnan som Tobias Malm dök på - men som just det - tog i stolpen!

– Det kommer vara många tuffa matcher och det är en jämn serie, så det kommer se ut så här fler gånger. Det är inte så mycket att gräma sig över. De sitter nästa match istället, sa Jonatan Eriksson som hittills gjort två mål i serien.

PÅ SIKT TROR Mattias Lindström att Tvååkers IF kan få väldigt stor nytta av Ardian Rexhepi.

– Han har väl inte den fysiska formen för att starta. Men man kan kasta in honom och det är en bra spelare som kan röra om i grytan, dessutom är han ödmjuk och passar in i gruppen.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? STOLPE UT. Jonatan Eriksson nickar i stolpen. Och det var bara en av tre nickmissar för Tvååker i matchen mot Lund.
Bild: KRISTER ANDERSSON STOLPE UT. Jonatan Eriksson nickar i stolpen. Och det var bara en av tre nickmissar för Tvååker i matchen mot Lund.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? GULT. Jakob Adolfsson fick syna varningens kort.
Bild: KRISTER ANDERSSON GULT. Jakob Adolfsson fick syna varningens kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden