Hallands Nyheter

Den här blir bra på dig… när du fått lite sol!

- MALIN ROCKSTRÖM

Människor är bra på olika saker, och tack gode gud för det. Jag kan vakna på morgonen och uppfyllas av en innerlig tacksamhet över att jag inte är civilingen­jör, matematike­r eller

politiker.

Jag är så glad att jag skapades på sådant sätt att även om jag velat hade jag inte klarat av att bli det. Och så är jag tacksam för att det finns andra som verkligen älskar att jobba som just det där, för de behövs ju de också.

Det är skönt och tryggt att olika yrkesgrupp­er besitter olika expertiser för då vet jag vart jag ska ta vägen när jag behöver hjälp. Men ibland önskar jag att jag förstod vad experterna sa och hur de kommer fram till saker och ting. Vissa saker får jag väl bara finna mig i. Som när experter säger saker jag inte håller med om.

SMINK ÄR BLAND det svåraste jag vet. Jag vet vad allting heter och var i ansiktet jag ska använda det, men den kunskapen räcker inte. Det är så mycket vetenskap, teknik och finess.

Det jag tycker är absolut svårast är produktern­a som ska fungera som underlag, alltså grundmålni­ngen. Den kan bli hur avancerad som helst och jag har också förstått att det är precis som när man ska måla med pensel. Tvätta, skrapa, slipa, grunda, flera strykninga­r - allt det där och tålamod! Ju bättre förarbete desto bättre resultat. Och bra resultat vill jag ju såklart ha!

SÅ NÄR JAG då och då inser att ansiktsspa­cklet och grundfärge­n är så gamla att de är redo att flytta hemifrån och jag ser ut som ett rödmosigt finnigt troll (vilket samhället har lärt mig sedan barnsben är onaturligt och fult) går jag till stan för att få experthjäl­p.

Jag letar upp någon som kan hjälpa mig och sen går det undan. Jag ger expert-expediten uppdraget att hitta rätt produkter för mig. 30 sekunder senare har jag 30 fisvita kluttar längs mitt käkben och hon utbrister ”Den här blir jättebra på dig…när du fått lite sol!” Jag försöker förklara att jag redan är maxbrun och att jag ändå inte vill vänta på någon sol - jag vill gå hem och måla över alltihop nu.

MEN EXPERTEN SÄGER att det är en jättebra nyans på mig och att den passar min hudtyp (som jag inte ens minns att vi pratat om) och sen står jag i kassan och så kostar det 649 kronor, tack och hej.

Plötsligt är jag hemma framför badrumsspe­geln igen med fuktad beauty blender i högsta hugg. Efter två timmars sminkande och youtubeand­e efter instruktio­ner kan jag konstatera att det där rödmosiga trollet var rätt gulligt ändå. Lättskött liksom. Men vem är jag att ha en sådan åsikt. Jag får finna mig i expertens beslut.

”Plötsligt är jag hemma framför badrumsspe­geln igen med fuktad beauty blender i högsta hugg”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden