Hallands Nyheter

Westerberg­s pangträff bidrog till Hbk-seger

- CARL FREDRIK JOHANSSON SUPERETTAN FOTBOLL:

”Ett världsmål”, tyckte Gefles tränare Johan Mjällby. Jesper Westerberg­s kanonskott i bortre krysset till 2–0 visade Halmstads BK vägen till första segern på fyra matcher.

Johan Mjällby, med 49 landskampe­r och en lång karriär som utlandspro­ffs bakom sig, borde veta vad han pratar om.

– Det var ju snällt sagt, det kan hända i Superettan också. Det är en jävla träff och den sitter där den ska. Det händer inte varje dag i livet, sa Jesper Westerberg.

HBK:S backvetera­n, som fyllde 32 i februari, gör inte mål ofta – detta var hans första sedan 2016 och det blott andra sedan han återvände till HBK 2013 – men då är de snygga.

Mot Värnamo för två år sedan sköt han ribba-in på volley. Nu drog han till direkt på en rensning från Gefleförsv­aret och skickade, från 20 meter till höger, upp 2–0 klockrent i bortre krysset.

– Jag får ganska god tid på mig att tajma in bollen och egentligen så är det bara en tanke, att pressa bollen i bortre, som kommer i de lägena när den kommer så perfekt som den kom. Sedan är det bara att koncentrer­a sig på träffen och det funkade denna gången, sa han.

HBK GÄSTADE GAVLEVALLE­N, invigd 2015, för första gången och signerade årets bästa insats. Där fanns både den offensiva spetsen och en aggressiv men ändå trygg defensiv – suveränt anförd av Peter Larsson – som höll Malkolm Nilsson i bortamålet i stort sett sysslolös före paus.

– Skönt att vi kunde få en hyfsad resa i alla fall. Vi ställer till det lite i slutet med att bli för passiva, som i många andra matcher, och de får lite onödigt tryck på oss. Men allt som allt en väldigt bra insats av alla, sa Jesper Westerberg.

HBK hade dock börjat tappa lite av sitt grepp när det plötsligt small två gånger på tre minuter bakom Gefles målvakt August Strömberg. Först styrde Kosuke Kinoshita in nyttige Pontus Silfwers skott efter hörna till 1–0 i 21:a minuten och sedan kom Westebergs kanon.

Johan Oremo var indirekt inblandad i HBK:S 3–0 i 60:e minuten.

Silfwers diagonalpa­ssning nådde inte en löpande Oremo, men Geflebacke­n som rensade var så stressad att han slog bollen rakt till Gunnlaugss­on, som fintade bort två gubbar och slog in 3–0 vid bortre stolproten.

DET KUNDE OCKSÅ ha blivit 4–0 när Thomas Boakye i en kontring spelade fri pigge inhopparen Dida Rashidi, vars lyftning över Strömberg dock tog i ribban.

Gefle reducerade till slut genom Christian Ljungberg.

Men HBK reser hem med alla tre poängen. Tränaren Igor Krulj sa:

– Jag är väldigt glad och väldigt stolt över killarna, att vi reser oss efter vår tunga start på säsongen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden