Hallands Nyheter

Hugoh återvänder till Sjöaremoss­en

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Med sex säsonger i Sunvära SK känner Jakob Hugoh till Sjöaremoss­en mer än väl. Men nu ska han represente­ra Frillesås BK.

Hugoh, född 1991, kommer närmast från Surt BK och har Sjöalt som moderklubb.

– Det är ju skitfräckt för mig. Att gå från division 1 till Elitserien är i inspireran­de. Jag har sett två matcher på nätet när Frillesås mötte Gripen sen så känner jag lite folk i föreningen sedan tidigare, säger Jakob Hugoh.

När han pluggade i Halmstad blev det sex säsonger i Sunvära SK. Och nu har alltså FBK plockat till sig honom. Kontraktet är skrivet på två år.

”Frillesås Bandy ser Jakob som en utveckling­sbar målvakt som ännu inte nått sin fulla potential och som kan verka bra ihop med de andra målvaktern­a. Hans styrka är i jämnheten men har även förmågan att stänga igen vissa matcher och göra det riktigt besvärligt för motståndar­na, vilket visades flera gånger under Sunväratid­en” skriver klubben i ett pressmedde­lande. FRÅN DIVISION 1.

– Jag tycker själv att jag är väldigt stabil och gör få misstag. Jag känner lugn i målet och styr backarna på ett bra sätt. Sen finns det alltid saker man kan förbättra. Utkast är väl inte min styrka direkt, säger Jakob. Steget han tar är ganska långt. – Det blir en jäkla utmaning. Jag gick bandygymna­siet i Nässjö i tre år och testade bland annat med Vetlanda. Det är verkligen ett steg upp, men nu blir det full satsning. Det var inte lika seriöst i division 1.

 ?? Bild: FRILLESÅS BANDY ?? Jakob Hugoh skriver på två år med Frillesås BK.
Bild: FRILLESÅS BANDY Jakob Hugoh skriver på två år med Frillesås BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden