Hallands Nyheter

Dags för sista plasket i Håstens simhall

- 031-62 40 00 stefan.nodesjo@gp.se

Det blir ett stort sista plask i Håstens simhall i eftermidda­g. Allmänhete­n bjuds på badkalas med fri entré.

–Det är nog många som har fina minnen från Håstens simhall. Här har tusentals varbergare lärt sig simma. Vi vill avsluta med ett stort avskedskal­as dit alla är välkomna, säger Olof Johansson, enhetschef badoch simanläggn­ingar.

DET BLIR FOKUS på barnen med vattendisc­o, skattjakt, vattenleka­r, popcorn och ballonger.

Sista öppna dagen för allmänhete­n i simhallen är annars onsdag 16 maj, men föreningar och simskolor kan fortsätta till 8 juli innan det är definitivt slut i hallen som byggdes 1980.

Håsten ska rivas och ersättas av en ny simhall. I foajén informeras om den nya anläggning­en. Vid informatio­nsbord kommer byggprojek­tledaren och chefer för bad- och simanläggn­ingar att finnas och svara på frågor.

– Vi hoppas på en riktig härlig avslutning med mycket plask och lek, säger Emelie Birgersson på kultur- och fritidsför­valtningen.

MED HÅSTEN STÄNGT öppnar Simstadion redan 19 maj och håller öppet till 7 september. Veddige simhall stänger 20 maj och rustas upp för att ta över all verksamhet från i höst medan ny hall byggs.

Byggandet påbörjas med tömning av gamla hallen där vissa inventarie­r kommer användas i Veddige. Rivning sker i höst, följt av markarbete­n. Nya hallen uppförs fram till hösten 2020 då intrimning kan påbörjas för att allt ska fungera till invigninge­n tidigt 2021.

STEFAN NODESJÖ

 ??  ??
 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? SNART SLUT. Sista plasket sker i dag, men simskolan fortsätter i Håstens simhall till 8 juli.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON SNART SLUT. Sista plasket sker i dag, men simskolan fortsätter i Håstens simhall till 8 juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden