Hallands Nyheter

Bois stuvar om i elvan

Tre nya spelare går in i laget jämfört med senaste matchen, vinsten mot Landskrona. –Vi gör en liten twist i vår uppställni­ng med ett mer offensivt lag, säger tränaren Joakim Persson.

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Varbergs Bois har chans att haka på ordentligt i Superettan­s toppstrid under lördagen. Men utmaningen är tuff, serietvåan AFC Eskilstuna har bara förlorat en match, mot Falkenberg­s FF i omgång två.

– AFC är det laget som jag tycker ser absolut bäst ut i Superettan. Det blir en väldigt stor utmaning för oss, säger Joakim Persson.

UTMANINGEN GÖR OCKSÅ att det blir en del förändring­ar i Bois startelva.

På fredagens matchförbe­redande träning drillades den förväntade startelvan i presspel och anfallsspe­l som ska ge mål mot just AFC. Varken Joakim Lindner eller Perparim Beqaj fanns med i den elvan, båda har startat samtliga av Bois sex tidigare matcher.

IN KOMMER ISTÄLLET Teddy Bergqvist och Albin Skoglund.

– Offensivt så finns det lägen mot AFC, de är inte lika starka där. Teddy och Albin är båda skickliga i spelet mellan lagdelarna, säger Persson. Anfall är bästa försvar?

– Det är lite de tankarna som går, men samtidigt är AFC såpass bra att vi kommer hamna lågt i perioder av matchen.

Dessutom har Hampus Bohman problem med baksida lår och missar matchen. Tillbaka in i startelvan kommer Jakob Bergman som förra matchen var avstängd.

– Hampus kan träna men risken är att han går sönder. Han fick en känning redan mot Landskrona när han gjorde någon karatespar­k i slutet, säger Persson.

DET BETYDER OCKSÅ att Sebastian Möller får fortsatt förtroende som ytterback till höger efter sin första start för året nu senast mot Landskrona.

– Det var skoj, men jag kände mig lite ringrostig. Första riktiga matchen sedan Dalkurd borta i höstas med Gais. Det tog ett tag att komma in i det, men jag växte in i det mer och mer tycker jag, säger Möller.

Han fick gott om beröm under och efter matchen för sin offensivlu­sta och sina fina inlägg.

– Det är väl det som jag är bra på. Man får vara offensiv som ytterback i det här laget och det är något som jag gillar, säger Möller.

En vinst för Varbergs Bois skulle ta dem uppåt i tabellen och endast en poäng bakom just AFC Eskilstuna.

– Det går snabbt i Superettan, som man brukar säga. Det är ett getingbo och självklart siktar vi på tre poäng, säger Sebastian Möller.

”Offensivt så finns det lägen mot AFC, de är inte lika starka där. Teddy och Albin är båda skickliga i spelet mellan lagdelarna.”

JOAKIM PERSSON

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? KVAR I ELVAN. Sebastian Möller fick chansen från start senast mot Landskrona och gjorde det så bra att han får fortsätta.
Bild: KRISTER ANDERSSON KVAR I ELVAN. Sebastian Möller fick chansen från start senast mot Landskrona och gjorde det så bra att han får fortsätta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden