Hallands Nyheter

”Det är dags att samla poäng igen”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Falkenberg­s FF åkte direkt efter fredagens träning mot Borlänge. – Vi får umgås och snacka lite och kommer att ha god tid på oss, säger tränaren Hasse Eklund om den långa bussresan upp till Dalarna.

Brage är nykomling, men blir en tuff uppgift för FFF. Dala-gänget har fortfarand­e en nolla i förlustkol­umnen.

–Det är svårt att möta alla lag. Det kändes som det var ett bra läge att möta Öster, men de gick ut och lyckades vinna mot oss, så man vet aldrig, säger Hasse Eklund.

Brage spelade 0-0 mot Jönköping Södra senast. Och i omgången innan blev det 1-1 hemma mot Helsingbor­gs IF på Domnarsval­len.

– Det är väl ett lag som spelar likt oss själva, som vi gör till vardags i träning. Brage arbetar hårt, spelar ganska direkt och framåt, man får aldrig vila. Det är lite mer gammaldags superettan-fotboll. De vill hela tiden ha högt tempo. De som arbetar hårdast kommer avgå med segern, siar Hasse Eklund.

ENOCK KWAKWA FÖLJER inte med upp till Dalarna. Han har samlat på sig sitt tredje gula kort och är avstängd.

– Mergim Laci, en egen produkt, går in i truppen, sen får vi se om vi gör någon annan förändring. Mergim är ju ytter så det kan bli en annan form av rockad. Erik Zetterberg?

– Ja, absolut. Vi får se hur vi löser det. Erik har varit utanför laget en tid, men har tränat på bra, säger Eklund.

FFF HADE RADAT upp fem matcher utan förlust innan man mötte Öster. Nu vill man hitta tillbaka till vinnarspår­et igen.

– Man vill alltid vinna i början av säsongen, men det är en tuff motståndar­e. HIF fick till exempel bara kryss mot dem. Man ska inte begära att vi ska ta poäng, men vi hoppas kunna göra det och studsa tillbaka efter att ha fått stryk sist. Det är dags att börja samla poäng igen. Vi hade en dålig dag mot Öster, men där skulle vi i alla fall ha tagit poäng.

FFF ligger just nu tre poäng före Brage i tabellen så det finns en chans att göra ett litet ryck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden