Hallands Nyheter

Kastrati på väg tillbaka till planen

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Varbergs Gif skrapar i botten av tabellen. Och Muje Kastrati kan bara se på. – Jag ser ljuset i tunneln nu, men det är mindre roligt att laget förlorar. Man vill ju vara med och påverka, säger han.

Av Varbergs Gifs två långtidssk­adade spelare, Aloand Alzahawi och Muje Kastrati, är det den sistnämnde som är närmast spel.

– Man är igång och springer. Jag har också varit med i en b-lagsmatch mot Kvibille och är med i spelövning­arna på träningarn­a, det gäller att få igång reflexerna och orken, säger Muje Kastrati.

Han fick hela förra säsongen förstörd. Redan i tredje omgången drog han korsbandet i knäet. Det blev operation i juni. Så man förstår om Kastrati vill tillbaka till planen så snart som möjligt.

– Jag hoppas på honom efter sommaruppe­hållet, säger tränaren Halda Kabil.

Muje Kastrati själv hoppas på en snabbare comeback.

– Man vill ju alltid spela, det är därför man tränar. Men jag kan inte säga just nu om det blir om två veckor eller efter sommaruppe­hållet. Han följer dock Gifs öde. – Varje match försöker jag hänga med och heja på laget. Men det ser tungt ut. Det är lite synd för vi har duktiga spelare. Vi leder varje match, men har kanske inte spelat den bästa fotbollen, och så har vi tappat det. Jag vet inte vad det beror på, men det handlar om att springa och kanske börja ta poäng, säger Muje Kastrati.

På lördag mot Assyriska Hallands Nyheter livesänder matchen mellan Varbergs Gif och Assyriska. Sändningen startar 14.50 och matchen kommentera­s av Simon Carlsson på hn.se måste Gif visa upp bättre takter än mot Lindome (1-4).

– Det var klart jobbigt. Men nu tar vi nästa match. Det finns sådant man måste sortera bakom sig, säger Halda Kabil.

Han har respekt för motståndet.

– Det är ett bra fotbollsla­g med sylvassa kanter. Det gäller att få stopp på dem. Båda (Ahrun Cicek och Daniel Neves) gör mål och poäng.

Gif kommer ha Kreshnik Kameraj på bänken, men det är högst tveksamt om det blir spel.

– Han har fortfarand­e ont och måste förbättra sin fysiska form också, säger Kabil.

Varberg har inga avstängnin­gar som stör. Däremot står både lagkaptene­n Labinot Syla och Stanko Ostojic på två gula kort vardera.

”Jag har också varit med i en b-lagsmatch mot Kvibille och är med i spelövning­arna på träningarn­a.”

MUJE KASTRATI

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? SNART SPELKLAR IGEN. Muje Kastrati med sonen Levi inför seriestart­en förra säsongen. Men redan i tredje omgången drog farsan korsbandet.
Bild: MATTIAS NILSSON SNART SPELKLAR IGEN. Muje Kastrati med sonen Levi inför seriestart­en förra säsongen. Men redan i tredje omgången drog farsan korsbandet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden