Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

En häftig V75-helg står för dörren – dels på Åby med pokalloppe­n, dels på Charlotten­lund med Copenhagen Cup på söndag.

Jag står över lördagen och går all in i Köpenhamn i jakt på V75-vinster.

Mulligan gör årsdebut i ett stolopp och är nu min bästa chans sedan Rapide du Pommeau tyvärr blivit struken. Mulligan har tränat starkt, synd dock att vi fick bakspår då hon är snabb ut. Jag kör även Speedy Face och Friend of Nature åt Lutfi Kolgjini. Jag hoppas på en bra dag på ”Lunden”.

Duktiga Åby-spikar

Över till Åby och lördag. Jag väljer att singelstre­cka Dibaba i Drottning Silvias Pokal och Magic Gwin i Bronsdivis­ionen.

Båda hästarna har hög kapacitet för klassen, båda kommer att köras offensivt och jag räknar också med att de är först i mål.

I en jackpot-omgång med goda möjlighete­r till bra betalt tycker jag att det är två sunda spikförsla­g. Ja, jag såg även att Guiden var inne på den linjen – och det känns ju något tryggt ...

På det lilla systemet valde jag till slut Perfect Spirit som spik, dock inte på det stora där jag garderar friskt. Jag har nämligen blivit smått förtjust i Lucifer Lane och han kan säkert ge favoriten en match.

Bakom den duon finns det några till med vinstchans och en av dessa är Calle Crown. Han är startsnabb och körs av småfräcke och framgångsr­ike Christoffe­r Eriksson.

Många häftiga lopp

Vi bjuds på flera häftiga lopp denna lördag, där 5-åringsduel­len är den sportsliga godbiten.

Ett trekejsarl­ag menar många men jag vill också ha med fjolårets Derby-tvåa Monark Newmen förutom den givna trion Muscle Hustle, Rajesh Face och Diamanten.

Vi kan räkna med tuff körning från flera händer och då kan kanske Monark Newmen med Fredrik Persson avgöra i ett stark avslut.

I övrigt; Elitloppet närmare sig med stormsteg och på Åby kan Day or Night In få en rosa biljett.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden