Hallands Nyheter

Positivt svar för Teaterglän­tan

FALKENBERG: SLUTRAPPOR­TEN KOMMER INOM DE NÄRMASTE DAGARNA

-

De preliminär­a provsvaren från Teaterglän­tan var positiva. Endast två av 27 prover visade ”lite förhöjda värden”. Vilka åtgärder som eventuellt ska göras bestäms efter att kommunen sett den slutgiltig­a rapporten.

De preliminär­a provsvaren för Teaterglän­tan var positiva, bortsett från två punkter med något förhöjda värden. Den slutgiltig­a rapporten väntas komma under veckan.

– Den preliminär­a rapporten ser mycket bättre ut än vad vi hade trott med tanke på vad som har transporte­rats på den här banvallen, säger Christian Fager, Falkenberg­s kommuns fritidsche­f.

Totalt har det tagits 27 provtagnin­gar. Två av dem som togs på banvallen mellan entrén och spelplatse­n visade ”lite förhöjda värden”.

– Det är två som är lite högre och sticker ut, men det är inga röda siffror. När jag pratar med mina experter på konsultfir­man som utfört detta jobb säger de att värdena är vad som kan finnas i vilken trädgård som helst. Vi får höra vad miljö och hälsa tänker. Historiskt sett när man tagit prover på andra platser har det förekommit mycket högre värden längs banvallen.

ETT DEFINITIVT BESLUT om eventuella åtgärder får dock vänta.

– Miljö och hälsa kan inte fatta beslut innan den slutgiltig­a rapporten. Men så fort jag får den kommer miljö och hälsa att titta på den på studs. Vi vet inte om vi behöver vidta några åtgärder. Det är inte säkert man behöver skrapa bort något, förklarar fritidsche­fen.

Joel Zetterlund är miljö- och hälsoskydd­sinspektör på kommunen.

– Vi ska kolla vad den faktiska rapporten säger om förorening­s-

 ??  ?? PRELIMINÄR­T. Majoritete­n av provsvaren från Teaterglän­tan var positiva. Endast två av provtagnin­garna visade något rapporten har granskats.
PRELIMINÄR­T. Majoritete­n av provsvaren från Teaterglän­tan var positiva. Endast två av provtagnin­garna visade något rapporten har granskats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden