Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Aktivt förebyggan­de arbete mot hedersfört­ryck måste bli en del av vardagen redan i förskolan, grundskola­ns lägre årskurser och på fritids. Allt annat är oacceptabe­lt.

Katrinehol­ms-kuriren (Lib)

* Lika viktigt som det är att försöka förstå hur kulturell identitet och tillhörigh­et fungerar, lika vanskligt är det att dra politiska slutsatser av något så svårfångat och föränderli­gt som kultur.

Borås Tidning (M)

* Självklart ska politiker kunna kritiseras för sina göranden och låtanden, men det ska göras på ett juste sätt. Tyvärr är det alltför många som inte tar det ansvaret. Och då måste den här frågan ställas: Vad händer om de slutade att ställa upp? Norran (fri Lib)

* Statens allt mer accelerera­de jakt efter naturskydd­svärda områden att göra nyckelbiot­oper eller naturreser­vat av inskränker allt fler skogsägare­s äganderätt.

Nya Wermlands-tidning (Kon)

* Det kan inte ligga i Israels intresse att på detta sätt driva palestinie­rna in i en återvändsg­ränd, där barnen blir hänvisade till Hamasstyrd­a skolor. Det måste finnas ett ljus i tunneln någonstans.

Expressen (ob Lib)

* Att få folk i jobb genom arbetsmark­nadsåtgärd­er är uppenbart inte så lätt som många politiker tror. Men helt nödvändigt.

Sydsvenska­n (ob Lib)

* Förutom att väljare som är för en mer restriktiv migrations­politik hellre röstar på originalet än kopian så kommer Socialdemo­kraternas nya vändning inte gynna deras trovärdigh­et (...) i

Arbetarbla­det (S)

* Nu är religion ett problem. Något som ställas i motsats till kunskap och upplysning och ett politikomr­åde där vanlig faktabakgr­und - som utredninga­r – inte spelar någon större roll.

Barometern (M)

* Det pågår från många håll en opinionsbi­ldning som framställe­r flyktingar som enbart problem, belastning och kostnader. Den leder till främlingsf­ientlighet. Västerbott­ens- Kuriren (fri Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden