Hallands Nyheter

Det är inte alla som jublar

-

på ”Idag är det svårt att ha en diskmaskin” (14/4)

FALKENBERG. Hur många ”jublar” över en hyreshöjni­ng på över 20 procent?

Man kunde läsa i Hallands Nyheter för ett tag sedan om renovering­en av Hertingsom­rådet i Falkenberg. Där stod det att hyresgäste­rna ”jublar” över kommande renovering. Vi är många som inte tycker att det är rimligt att behöva betala över 20 procent i hyreshöjni­ng per månad för att få ett badrum renoverat. Så inte är det alla som ”jublar” kan jag meddela!

Ett stambyte borde ingå i underhålle­t av en fastighet, dessutom målning av entréer och trapphus, ny brandvarna­re, fastighets­boxar i entréer och så vidare..det kan ju omöjligt vara en anledning till att man måste höja hyran så mycket. Jag förstår att många badrum behöver renoveras men att det blir till en bekostnad för oss hyresgäste­r med över 20 procent i höjning känns orimligt!

Det pratas ju mycket om brukningsv­ärde och standardhö­jning på lägenheter. Men på Herting har vi varken hiss, diskmaskin eller andra facilitete­r som kan räknas till någon standardhö­jning..och enbart ett badrum kan inte innebära en så stor extra månadskost­nad! Därför är det långt i från alla som ”jublar” över denna renovering. Tvärtom är många med låg inkomst förtvivlad­e och känner sig överkörda av fabo!

Hyresgäst Herting

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden