Hallands Nyheter

Gruset kan bli kvar till midsommar

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Trots att värmen äntligen är här har den långa, kalla vintern ställt till det för Varbergs kommun. Nu kan det dröja hela vägen till midsommar innan allt grus är borta från gång- och cykelbanor­na.

– Det stämmer att vi ligger efter, det är inget att sticka under stol med. Vi hade en väldigt kall första april och när vi tänkte börja sopa upp gruset kom det ny snö. Jag skulle tro att vi är närmare fem veckor försenade, säger Tomas Kaspersson, avdelnings­chef på hamnoch gatuförval­tningen.

I vanliga fall brukar gruset vara helt borta lagom till i början av maj men på flera ställen i kommunen ligger det grus kvar.

”Vi kör för fullt och har sex maskiner i gång.”

TOMAS KASPERSSON, hamn- och gatuförval­tningen

– Vi kör för fullt och har sex maskiner i gång men i år kan det nog ta hela vägen fram till midsommar eller mitten av juni innan allt är borta. Har ni fått många klagomål?

– Det är klart att folk hör av sig och vi har rätt mycket felanmälni­ngar kopplade till gruset. Men nu var det kallt över påsken och sedan slog det om fort och blev 30 grader helt plötsligt. Samtidigt som vi ska hinna med all växtlighet och annat också. Folk glömmer lätt att det var kallt och snö väldigt länge.

Bland annat har inte området kring Göingegård­en rensats på grus men Tomas Kaspersson menar att de olika områdena städas olika fort från år till år.

– Vi brukar mixa upp det lite och börja på ett ställe vissa gånger och nästa år börjar vi någon annanstans. Men sanningen är den att vi ligger efter och självklart är det inte roligt att det har blivit så här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden