Hallands Nyheter

Böljan fick nej – men det kan bli ett ja...

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

IF Böljan fick ett ovälkommet nej från Svenska fotbollför­bundet. Men hoppet om en namnändrin­g är ändå inte ute.

Hänger ni med? Tja, det verkar som ett första nej möjligen kan bli ett ja från SVFF.

I potten ligger 100 000 kronor, som Falkenberg­s kommun delar ut till klubben, förutsatt att man ändrar namnet till Böljan Falkenberg.

Ansökan inlämnades till SVFF den 18 mars, men mejlbesked­et den 14 maj var negativt:

” Vi kommer inte kunna godkänna er ansökan just nu då det är under pågående säsong. Anledninge­n till att det inte har blivit godkänt än är att det efter den 1 april till den 14 november inte får göras några godkännand­e av namnändrin­gar för de som finns i förbundsse­rierna”, skriver handläggar­en Madeleine Badelt, och fortsätter:

”När ni skickade in så låg det tidigare ärenden som behövdes gås igenom före och vi beklagar att ert ärende inte hann bli handlagt i tid. Om det kan hjälpa er något så kommer er namnändrin­g bli handlagd och godkänt den 15 november om det räcker som besked till kommunen för er sponsring.”

Men när HN talar med Madeleine Badelt, så låter det annorlunda:

– Ärendet är inte stängt och vi har erbjudit klubben hjälp om man vill ha det. Det här kan väl kallas särskilda omständigh­eter, säger Badelt.

Möjligen också förmildran­de och kanske lite skamsenhet från förbundet…

När vi ringer upp Böljans ordförande Jari Kinnunen, så har han precis mejlat svar till SVFF. Jo, man vill att ärendet går vidare.

– Så hoppet lever, kanske blir det ytterligar­e 100 000 kronor, säger han.

 ?? Bild: FALKENBERG­SBILD.SE ?? I VÄNTAN PÅ BESKED. Blir det Böljan Falkenberg eller enbart Böljan som namn för Elitettan-klubben?
Bild: FALKENBERG­SBILD.SE I VÄNTAN PÅ BESKED. Blir det Böljan Falkenberg eller enbart Böljan som namn för Elitettan-klubben?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden