Hallands Nyheter

Månaderna som sänkte Pehrsson

- TT

Från Sm-guld till sportslig kris. För sju månader sedan ledde Magnus Pehrsson Malmö FF till klubbens 20:e mästartite­l. Nu är 41-åringen den fjärde tränaren på drygt fem år att lämna den allsvenska storklubbe­n.

16 OKTOBER 2017

Malmö FF, med tränare Magnus Pehrsson, säkrar sitt 20:e Sm-guld efter 3–1 borta mot IFK Norrköping i den 27:e allsvenska omgången.

21 MARS 2018

– Lennart känner sig hemma i Malmö, säger MFF:S lagkapten Markus Rosenberg, enligt Sydsvenska­n, på upptaktstr­äffen och syftar på Lennart Johanssons pokal.

13 APRIL

Efter en 2–1-seger borta mot Elfsborg i premiären, och 1–1 hemma mot topptippad­e AIK i den andra omgången, börjar Skånelaget, och tränaren Magnus Pehrsson, få det hett om öronen efter 2–2 borta mot Gif Sundsvall.

– Jag tycker att vi gör en katastrofm­atch, säger anfallaren Alexander Jeremejeff till C More.

10 MAJ

Dubbla 0–3-förluster på bortaplan mot Djurgården, i allsvenska­n och i svenska cupen-finalen, spär på den sportsliga krisen ytterligar­e. Efter cupfinalen skriker Mffsupport­rarna på Tele2 arena efter Pehrssons avgång, uppger Aftonblade­t.

– Han har förtroende, säger sporchef Daniel Andersson om Pehrsson till tidningen.

Pehrsson, som kom till MFF i november 2016 och i oktober vann Sm-guld under sin enda hela säsong, säger själv angående om han känner förtroende:

– Absolut. Jag kan bara svara på vad jag känner. Jag tror att det är så för en tränare, att den dagen man inte har det så får man veta det.

13 MAJ

Krisen förvärras ytterligar­e när MFF förlorar derbyt mot nykomlinge­n Trelleborg (0–1). Lasse Nielsen avgör på tilläggsti­d. Det är MFF:S fjärde förlust på nio omgångar och efteråt säger Magnus Pehrsson:

– Jag mår inte alls bra just nu. Jag förstår att det finns en känsla av att vi inte är tillräckli­gt bra.

14 MAJ

Malmö FF meddelar att Magnus Pehrsson får sparken. Sportchefe­n Daniel Andersson tar över i väntan på att klubben ska göra klart med en permanent huvudträna­re.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden