Hallands Nyheter

De fann kärleken – som tolvåringa­r

LIVETS GÅNG: Alexander och Amanda, båda 25 år, har varit ihop sedan de gick i femman. I pingst gifter de sig.

- LENA BERGLUND lena.berglund@hn.se 010-471 53 63

”Helt plötsligt var jag bara ihop med en ny tjej”

Amanda skrattar och berättar hur det gick till:

– Det var jag som var kär i honom först. Han var så gullig och snäll. Tyvärr var han redan tillsamman­s med en tjej, men jag frågade henne om det var okej om jag blev ihop med honom istället och hon sa ja.

Alexander som är den mer lågmälde av de två, säger sig inte riktigt minnas hur det hela gick till.

– Helt plötsligt var jag bara ihop med en ny tjej.

Det fungerade bra, de umgicks med andra kompisar i ett gäng och hälsade på hos varandra. Alexander bodde med sin familj i Bua, medan Amanda bodde med sin familj i Stråvalla. När Alexander fyllde 15 och fick moppe var de mest hos Amanda. Amanda berättar: – Han bodde i stort sett hos oss från han var 15 år. Mina föräldrar hade en villavagn på tomten som vi flyttade in i när vi gick andra året på gymnasiet.

AMANDA LÄSTE mediaprogr­ammet på Ljud och bildskolan i Varberg, som låg lägligt nära lokalerna för fordonspro­grammet där Alexander gick. De har alltid trivts att vara tillsamman­s, det har alltid varit de två, men tycker inte att de känt sig mer vuxna på grund av sitt tidiga förhålland­e.

– Vi har umgåtts med kompisar och gjort samma saker som de, och vi har inte tidigt börjat sukta efter barn, säger Amanda.

Efter studenten kom den första stora prövningen. Året var 2012, det var stor arbetslösh­et och de gick hemma utan jobb.

– Vi båda gick hemma i villavagne­n på bara 18 kvadratmet­er. Det var påfrestand­e. Alexander fick jobb som mekaniker i november och jag gjorde det som arbetslösa brukar göra. Jag började studera, målet var att bli mäklare. Jag läste bygg- och företagsek­onomi men fick ett sommarjobb på Länsförsäk­ringar och blev kvar, säger Amanda.

ALEXANDER HAR LÄNGE tänkt att de ska gifta sig medan Amanda har varit lite dubbel. Samtidigt som hon garderat sig med att ”man inte vet vad som händer i framtiden” har hon planerat bröllop i många år. Och det intensivt.

– Alexander har fått dämpa mig. Jag har haft många planer som jag har ändrat då och då (skratt). Alexander är bra för han är lugn och lyssnar.

DE GIFTER SIG i Stråvalla kyrka på pingstafto­n den 19 maj halv fyra på eftermidda­gen, Amanda kommer att bära en vit brudklänni­ng med rosa tyg under som skimrar igenom. Därefter blir det en bröllopsre­sa till USA. De landar i San Francisco och tar sig sedan med bil till Los Angeles, med ett mellanstop­p i Las Vegas. Resan tar elva dar.

Väl hemma har de ett nytt

projekt på gång. Ett eget hus ingår i dras framtidspl­anerna. De har en tomt på gång och har redan lämnat in ansökan om bygglov. Alexander blev förvånad över hur överens de var:

– Jag hittade ett lite ovanligare

hus som jag gillade, och det visade sig att Amanda tyckte likadant.

 ?? Bild: LENA BERGLUND ?? PUSS. Alexander och Amanda är båda bara 25 år, men de har ändå hunnit vara ihop i 12 år. På pingstafto­n gifter de sig i Stråvalla kyrka.
Bild: LENA BERGLUND PUSS. Alexander och Amanda är båda bara 25 år, men de har ändå hunnit vara ihop i 12 år. På pingstafto­n gifter de sig i Stråvalla kyrka.
 ?? Bild: LENA BERGLUND ?? LADDAR FÖR BRÖLLOP. Alexander Dahlberg och Amanda Aspeflo lärde känna varandra redan när de gick i trean på Väröbackas­kolan.
Bild: LENA BERGLUND LADDAR FÖR BRÖLLOP. Alexander Dahlberg och Amanda Aspeflo lärde känna varandra redan när de gick i trean på Väröbackas­kolan.
 ??  ?? TREDJE KLASS. Alexander och Amanda i trean på Väröbackas­kolan. Amanda sitter längst fram på tredje plats från höger. Alexander, klädd i röd huvtröja, står bakom. IHOP. Medan kompisarna har bytt partner fortsatte Amanda och Alexander att hålla ihop....
TREDJE KLASS. Alexander och Amanda i trean på Väröbackas­kolan. Amanda sitter längst fram på tredje plats från höger. Alexander, klädd i röd huvtröja, står bakom. IHOP. Medan kompisarna har bytt partner fortsatte Amanda och Alexander att hålla ihop....
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden