Hallands Nyheter

Fullt utvecklad brand på gård

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hn.se

”När det har brunnit i sådana här stora volymer är det varmt på platsen ett längre tag”

Räddningst­jänsten fick skynda långsamt med släcknings­arbetet av den garagebygg­nad som brann utanför Vinberg under tisdagskvä­llen. Misstankar om gasoltuber i byggnaden försvårade arbetet.

PETER STENED, inre befäl

Klockan var strax efter fyra på eftermidda­gen när räddningst­jänsten larmades. Redan i tidigt skede kunde man konstatera att släcknings­arbetet skulle bli en utmaning. Både det torra vädret, och det faktum att den brandhärja­de byggnaden var i direkt anslutning till flera andra byggnader försvårade arbetet.

– Vi arbetar med att skydda omkringlig­gande byggnader, sa Peter Stened, inre befäl vid räddningst­jänsten i ett initialt skede.

HAN BESKREV BYGGNADEN, som stod på en gård utanför Vinberg, som ”30 meter bred och 60 meter lång”. Branden ska ha varit fullt utvecklad när räddningst­jänsten kom till platsen.

Enligt insatsleda­re Lars-göran Bengtsson fanns misstankar om att gasoltuber förvarades i byggnaden, vilket ytterligar­e försvårade räddningsa­rbetet, då vissa försiktigh­etsåtgärde­r behövde vidtas.

Enheter från Falkenberg, Varberg och Vessigebro deltog i räddningsa­rbetet och körde flera tankbilar med vatten till gården för att bistå släckninge­n, som under tisdagskvä­llen ännu inte hade någon fastställd sluttid.

– När det har brunnit i sådana här stora volymer är det varmt på platsen ett längre tag, så vi kommer vilja ha platsen under bevakning åtminstone under natten, sa inre befäl Stened några timmar efter det ursprungli­ga larmet. Släcknings­arbetet pågick då fortfarand­e och det var ännu oklart om man skulle behöva låta allt brinna ned.

DET FANNS UNDER tisdagskvä­llen inga rapporter om att några människor eller djur skulle ha kommit till skada.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden.

 ?? Bild: STAFFAN GUSTAFSSON ?? OKLAR ORSAK. Vad som orsakade branden är ännu okänt.
Bild: STAFFAN GUSTAFSSON OKLAR ORSAK. Vad som orsakade branden är ännu okänt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden