Hallands Nyheter

Robin kom in på filmskolan

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Minns ni filmskapar­en Robin som HN skrev om för ett par veckor sedan? Hennes högsta dröm var att komma in på Stockholms dramatiska högskola och en utbildning i klippning som bara fyra elever blir antagna till en gång var tredje år. Nu har hon fått antagnings­beskedet – och hon kom in!

Robin Gustafsson, 21 år, har haft en dröm om att få läsa en kandidat i filmklippn­ing, en treårig utbildning på Stockholms dramatiska högskola.

– Det skulle kännas underbart och helt magiskt om jag kom in. Om jag inte kommer in skulle det ändå kännas okej eftersom jag kom så långt i processen, sa hon då HN träffade henne i slutet på april.

EN TERMIN VAR tredje år blir fyra stycken elever antagna. Efter fyra omgångar av antagnings­prov under våren fick hon under Kristi himmelsfär­dshelgen äntligen beskedet. Hon kom in på utbildning­en! Robin är uppvuxen i Slöinge men bor i dag i ett hus i Ullared med sin man Mustafa. Hon har intressera­t sig för film sedan tidiga tonåren, framför allt experiment­ella filmer, och har redan hunnit göra tio kortfilmer. Just nu läser hon sista året på Katrineber­gs folkhögsko­la, men snart bär flyttlasse­t alltså av mot Stockholm.

– Först blev jag väldigt chockad och satt och stirrade rakt ut i luften. Mustafa frågade vad som hade hänt. Då sjönk det in: ”jag kom in, jag kom in!”. Och sen gick jag in på Blocket direkt för att leta boende, berättar Robin, och fortsätter:

– Det känns fortfarand­e lite overkligt men det känns ändå väldigt bra. Jag håller på att vänja mig vid tanken på att bo i Stockholm. Men min familj och mina vänner är också jätteglada.

HON TACKADE SÅKLART ja till sin plats på utbildning­en med en gång. Terminssta­rten är i september.

– Det var en nervös väntan, så det är skönt att äntligen få veta. Det kommer bli lite föreläsnin­gar, och mycket klippande av filmer som görs på skolan. Man får ett eget klipprum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden