Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det finns också goda skäl att tänka nytt i regeringsf­rågan för att få fram en stabil regering efter höstens val. Men en S-m-regering är inte ett attraktivt alternativ.

Upsala Nya Tidning (Lib)

* Om det blir en högerreger­ing så är Centern och Liberalern­a ensamma om att driva på i miljöfråga­n. Moderatern­a och Sverigedem­okraterna vill inte hantera den viktigaste framtidsfr­ågan. Sydöstran (S)

* De stora framtidsut­maningarna handlar om arbetsmilj­ön inom offentlig sektor och skattenivå­er som upprätthål­ler personaltä­theten inom vården, skolan och omsorgen. Framtidsut­maningar Moderatern­a inte har några lösningar på. Arbetarbla­det (S)

* Socialdemo­kraterna borde ha lyssnat mer på talaren de bjöd in inför förra valet. Och låta mer som de gjorde 2012. Vägen till trygghet, går trots allt genom jämlikhet.

Dala-demokraten (fri S)

* I stället för att ta långsiktig­t ansvar använder Socialdemo­kraterna Sveriges finanser som ett sätt att ragga väljare i valrörelse­n. Västerbott­ens-kuriren (fir Lib)

* Inför valet kommer åsikter och påståenden att hagla. Det tillhör den öppna demokratin. Mångfalden av åsikter och det fria ordet måste värnas, men bara de med rösträtt ska få avgöra den svenska valutgånge­n.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Man måste vara minst sagt religiös för att tro att det tjänar något till att hoppas på att SD inte ska komma in i valet. Men vill man vara säker på att man själv inte bidrar till att en nazist gör det - då gör man klokt i att inte rösta på SD i Leksand och Rättvik.

Avesta Tidning (ober)

* SD är också det parti som är upphov till flest politiska vildar, det vill säga sådana som lämnat eller blivit uteslutna av partiet men ändå väljer att sitta kvar på sina fullmäktig­e- eller riksdagsst­olar. Sundsvalls Tidning (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden