Hallands Nyheter

Övermaga och grovt om vår gemensamma välfärd

-

på ”S hade inte ens tur med vädret...” (2/5)

VARBERG. Maria Haldesten inleder sin krönika med ”Trummornas taktfaste ton ekade över Varberg”. Att musiken ekade över Varberg är att ta i. Men visst spelade orkestern bra, mycket bra.

Att Maria Haldesten svärtar ned nästan allt Socialdemo­kraterna gör är vi vana vid. Men att just beskriva 1:a maj med nedlåtande termer som detta: ”Socialdemo­kraterna vill gärna tala i fultermer om riskkapita­lister.” (Vad nu fultermer är för något?)

Vi Socialdemo­krater anser att våra skattepeng­ar skall gå till vård, skola och omsorg, inte ner i riskkapita­listers fickor. Vi vill begränsa vinsterna. Detta är vi stolta över.

Maria Haldesten skriver ”det är ett medel att piska tillbaka dem som valt alternativ till den offentliga fållan”. Detta är enligt mig mycket grovt och övermaga uttryckt om vår gemensamma välfärd. Marianne Johansson (S)

Varberg

från ledarredak­tionen

När Socialdemo­krater greppar tillfället att gå till storms mot det fria skolvalet får de räkna med berättigad kritik. Första majtalen är inte heliga påbud som icke får ifrågasätt­as, tvärtom. Idén om vinstförbu­det har inte bara gett små skolbarn ont i magen. Förslaget har fått kritik från en rad håll. Lagrådet har sågat förslaget och påtalat att det kan strida mot grundlagen.

Tack och lov finns inte stöd i riksdagen, så regeringen­s propositio­n lär falla.

Maria Haldesten

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden