Hallands Nyheter

Spanare fann knark i låda

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Narkotikas­panarna såg 22-åringen cykla iväg från lägenheten de bevakade. Hans röda ryggsäck var intressant. Den innehöll piller för över 120 000 kronor. Men fyndet i lägenheten var ännu bättre.

Mitt på golvet i vardagsrum­met stod lådan som ingen vill ta på sig ansvaret för. Den var full av förpacknin­gar och påsar och paret som bor i lägenheten har lite olika förklaring­ar till hur den hamnade där.

Den 20-åriga kvinnan säger: ”Jag höll på att tända av, jag låg på sängen när den kom. Men jag vet inte vem som lämnade den.”

Hennes några år äldre pojkvän har bättre koll. Men vill inte ge polisens utredare några avgörande

”Han hade över 4 000 Tramadolta­bletter i ryggsäcken.”

detaljer. Han tog emot lådan, vill inte säga vem som lämnade den och förklarar att han bara förvarar den åt någon.

I LÅDAN OCH i ett fack i parets frys hittade polisen droger för sammanlagt över en miljon kronor. Lådan på golvet i vardagsrum­met innehöll bland annat över 5 000 ecstasysta­bletter, drygt 100 gram kokain och 3 200 Tramadolta­bletter.

Pojkvännen beskriver för polisen att uppgörelse­n att förvara lådan är påtvingad. Han hade en gammal skuld och skulle få räkna av mellan 15 000 och 20 000 kronor på skulden för varje månad som gick.

22-åringen som cyklade iväg från lägenheten på kvällen när polisen slog till ger inga förklaring­ar till någonting. Han hade över 4 000 Tramadolta­bletter i ryggsäcken när han greps.

Alla tre åtalas för grovt narkotikab­rott. Enligt åklagarens gärningsbe­skrivning misstänks 22-åringen för att ha kommit till lägenheten med knarklådan och att knarket var tänkt att säljas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden