Hallands Nyheter

Gustaf Nilsson kvitterade på stopptid för Silkeborg i kvalet

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Silkeborg var på väg mot en tung förlust i kvalet för att hålla sig kvar i Superligan. Då klev Gustaf Nilsson fram. I den 94:e minuten! – Det var riktigt viktigt och riktigt skönt, sa Nilsson efter matchen.

Silkeborg, som Nilsson är utlånad till, har haft det jobbigt under säsongen. Just nu kvalar man för att hålla sig kvar i Superligan, torsdagens match borta mot Helsingör var den första av två i ett dubbelmöte.

Helsingör såg ut att gå mot seger när ett inlägg nådde Gustaf Nilsson på stopptid.

– Jag mötte bollen på halvvolley och den gick in i första hörnet, sa Nilsson. Det låter som ett snyggt mål?

– Ja, det var helt okej.

DET VAR ANDRA matchen i rad som Nilsson gjorde mål. Även i det förra dubbelmöte­t, mot Lyngby, gjorde anfallaren mål på ett liknande sätt.

– Det är skönt, det har lossnat lite nu. Får hoppas jag kommer in i ett stim, sa Nilsson.

Det danska kvalspelet kräver annars många timmars huvudbry för att reda ut. Helt klart är att om Silkeborg tar sig vidare från dubbelmöte­t med Helsingör krävs seger i ett dubbelmöte till, mot tvåan i näst högsta serien, vilket blir Vejle eller Esbjerg.

Men även om Silkeborg hade vunnit sitt förra dubbelmöte med Lyngby hade det krävts ytterligar­e segrar för att hålla sig kvar.

Dessutom hann laget med att spela cupfinal för en vecka sedan, mot Bröndby.

– Det är såklart häftigt att spela en final, det är det alltid. Men det känns också extra tungt att förlora en sådan match, sa Nilsson. Känner du att din rutin från kvalspel med FFF är något du har nytta av?

– Nja det vet jag inte. Jag har som sagt provat på det en gång innan och då gick det bra. Men det är ju inget man vill göra.

EFTER ATT SÄSONGEN är avslutad så är också Nilssons tid i Silkeborg över för det här lånet. Men några tankar om framtiden har han inte nu.

– Just nu är det bara fokus på att hålla kvar Silkeborg i Superligan, inget annat, sa Nilsson.

 ??  ??
 ?? Bild: NIKLAS LARSSON ?? SENT MÅL. I den 94:e minuten klev Gustaf Nilsson fram och tog Silkeborg ett steg närmre nytt kontrakt.
Bild: NIKLAS LARSSON SENT MÅL. I den 94:e minuten klev Gustaf Nilsson fram och tog Silkeborg ett steg närmre nytt kontrakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden