Hallands Nyheter

Sahlén trivs i sin nya roll

FOTBOLL: DIV 5

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Väröbacka Gif tar sig an Böljan på bortaplan. Kanske blir det läge Erik Sahlén att glänsa - igen. – Det har väl börjat bra, säger 25-åringen.

Endast sex insläppta mål på de fem inledande omgångarna har det blivit för Väröbacka Gif i Hallandsfe­mman.

Erik Sahlén har stängt sin högerkant, men också bidragit offensivt.

– Jag har fått en lite annorlunda position och är mer ”wingback” än en ytterback i en fyrbacksli­nje. Det har funkat helt okej, men det blir mer springa det blir det, säger Erik Sahlén. Men du fixar det?

– Det är la knappt, men jag kör på så länge jag orkar, fortsätter han.

HAN LÄR FÅ jobba mot Böljan, i båda riktningar­na.

– Det är ett bra, ungt, spelande lag och vi har haft svåra matcher mot dem innan så det blir ingen lätt match, varnar Erik Sahlén, som har hyggligt flås då han även spelar bandy vintertid i Sunvära SK.

–Det är ett par gubbar i laget som gör det. Det är vintersyss­lan så man håller igång med mycket träning då med, och det har man nytta av, säger Sahlén som hittills bidragit med ett mål - i premiären mot Grimetons IK.

– Ett turligt inlägg som svävade in. Man kan kalla det vad man vill, men bollen gick in i alla fall, säger Erik Sahlén och skrattar.

Annars är det Hasse Månsson som oftast nätat. Han har stått för tre mål redan.

– Hasse han levererar och har ju spelat på högre nivå. Det är gott att ha han.

Till matchen mot Böljan saknar spelande tränaren Pontus Flatum Johan ”Myggan” Carlsson som har problem med ljumskarna samt Albin Liljegren som inte riktigt är i spelduglig­t skick ännu. Samtidigt får man tillbaka en annan Johan Karlsson, han med smeknamnet ”Masken”.

– Jag vet inte så mycket om Böljan mer än att de ska vara ett ungt och spelskickl­igt lag. Jag har aldrig mött dem själv, men att de gjort en stark säsong i sexan. Det är väl lite så att jag väljer att inte lägga så mycket krut på motståndar­na utan koncentrer­ar mig på vår prestation, säger Pontus Flatum.

Erik Sahlén har han hyllat hela våren.

– Nu spelar vi med fem backar fast två väldigt offensiva och han har inlett säsongen bra. Det har varit stabilt bakåt i princip hela tiden, förutom Halmia-matchen. Erik är en spelare som blivit bättre på senare år, en ”late bloomer”. Kände du till honom innan?

– Nej, jag hade ingen aning om honom – mer än att han är Viktor Anderssons svåger! Alla släktband här, jag börjar få koll på dem snart, säger Flatum.

VÄRÖBACKA LIGGER i skrivande stund trea på tio poäng. Man skuggar Alets IK och Löftadalen­s IF.

– Vi vill ju vara med så högt som möjligt. Att vara ett topplag är ju målet, säger Erik Sahlén.

 ?? Bild: PRIVAT ?? VIKTIG FÖR VÄRÖ. I matchen mellan Väröbacka och Böljan som HN tv-sänder kommer Erik Sahlén springa både offensivt och defensivt.
Bild: PRIVAT VIKTIG FÖR VÄRÖ. I matchen mellan Väröbacka och Böljan som HN tv-sänder kommer Erik Sahlén springa både offensivt och defensivt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden