Hallands Nyheter

Halmstad bröt Eslövs långa svit

- TT

Eslövs AI:S långa Sm-svit på sju raka guld är bruten. Halmstad BTK lyckades vinna pingisguld­et i två raka matcher. Efter 5–3 i första matchen vann Halmstad helt odiskutabe­lt med 4–1 i den andra. – Helt fantastisk månad för mig och för Halmstad med Vm-brons och nu Sm-guld, sade Halmstads tränare Ulf Carlsson.

En av matchvinna­rna var Elias Ranefur. Han inledde med att besegra Truls Möregårdh på ett imponerand­e sätt och satte därmed prägel på matchen. När sedan Mattias Karlsson ökade på till 2–0 efter vinst över Robert Svensson hade Eslöv svårt att komma tillbaka i matchen, även om Xu Hui reducerade till 1–2.

MATTIAS KARLSSON FORTSATTE därefter med att i tre raka vinna över Xu Hui.

– Det här är nog en av mina allra bästa matcher i Halmstad och det känns skönt att kunna avsluta med Sm-guld nu när jag ska vidare till Frankrike nästa säsong, sade Mattias Karlsson.

I det läget hade Elias Ranefur läge att sätta punkt för finalen.

Robert Svensson gjorde allt vad han kunde för att hålla matchen vid liv. Ranefur skaffade sig fem matchbolla­r i skiljeset. Fyra av dessa räddades av Robert Svensson, men den femte till 13–11 kunde han inte returnera på bordet och vild glädjedans utbröt.

– Just nu är det så mycket glädje och känslor. Vi är ett härligt gäng med spelare och tränare som kämpar för varandra, sade guldhjälte­n Elias Ranefur.

DETTA VAR HALMSTADS tredje guld genom tiderna. Det första 1993 var Ulf Carlsson med som tränare, nu 2018 som coach.

– Det går inte att säga vilket som är roligast. Alla Sm-guld känns bra. Vi är ju många som kämpat en lång säsong för detta, sade Ulf Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden