Hallands Nyheter

Halmias Håkansson bröt skenbenet

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Först sköt Emil Håkansson Halmia till kvartsfina­l i DM. Sedan bröt han benet. Nu riskerar att Halmia att få klara sig utan sin bäste målskytt under hela sommaren. – Det handlar minst om ett par månader, säger tränaren Anders Wallin.

Halmia vann Dm-åttondelsf­inalen borta mot division 3-ledarna Stafsinge med 1–0 i onsdags kväll. Emil Håkansson byttes in i paus – och gjorde segermålet bara efter ett par minuter.

Men efter ett motlägg senare under halvleken fick Halmiaytte­rn föras till sjukhus med ett brutet skenben. På torsdagen väntade operation och först därefter går det att ställa en säker prognos på hur länge han blir borta från fotbollen.

Benbrottet är ett tungt bakslag både för Emil Håkansson själv och för Halmia. Den Vglt-fostrade 20-åringen har svarat för tre av rödvitts blott sju seriemål hittills.

– Om man ska vara ärlig så har Emil varit vår genomgåend­e bäste spelare hittills och gjort flest mål. I och med att målskyttet kanske har klickat lite så är det klart att det är ett stort avbräck. Men det viktiga just nu är att operatione­n går bra och att Emil mår bra, säger Anders Wallin.

Halmia har dessutom haft fjolårets skyttekung Vuk Lugonjic och rutinerade Joe Sise på skadelista­n på sistone. Men där ska det nu se ljusare ut.

– Vuk är tillbaka i träning och vi hoppas att han är hundraproc­entig till lördagens match (Högaborg hemma). Joe ska få en spruta för nervblocka­d i ryggen här i dagarna och efter det så hoppas vi att han är tillbaka fullt ut, säger Wallin.

I Dm-kvartsfina­len ställs Halmia mot division 4-topplaget Åsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden