Hallands Nyheter

Vardagsrea­lism

-

DRAMAKOMED­I

De brittiska socialreal­isterna Mike Leigh och Ken Loach har inget emot att göra filmer som kretsar kring helt vanliga familjer som inte har det så gott ställt. I USA är det däremot ovanligt att en kommersiel­l film kretsar kring en sliten trebarnsma­mma i 40-årsåldern. Men här har vi Tully med esset och kameleonta­ktrisen Charlize Theron (Oscarsbelö­nad för seriemörda­rfilmen Monster 2003), som inte har några som helst behov av att försöka leva upp till Hollywoods skönhetsid­eal, i huvudrolle­n som Marlo.

MARLO ÄR MAMMALEDIG, och har mer än fullt upp. En nyfödd bäbis som är vaken på nätterna tär på krafterna. Sonen Jonah kräver ständig uppmärksam­het. Jonah är, som skolans rektor uttrycker saken, ett barn utanför boxen och en väldigt originell pojke (i själva verket menar rektorn autistisk) som är i akut behov av en hjälplärar­e. Problemet är att den kostnaden står inte skolan för.

Marlos make Drew (Ron Livingston­e) är snäll, men jobbar för mycket. Drew ser inte att hustrun är på väg rätt in i väggen, men bekymrad är Marlos stormrike brorsa Craig (Mark Duplass) som är beredd att betala för en så kallad nattnanny. Marlo är inlednings­vis skeptisk till att ha en främling i huset, men till slut ger hon med sig.

TULLY Regi: Jason Reitman Med: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass & Ken Livingston­e USA, 2018 (95 min)

VI HAR KOMMIT en bra bit in i filmen när 26-åriga Tully (inte världens roligaste roll för Mackenzie Davis) ringer på dörren. Hon är genom-

 ??  ?? NY RELATION. Tully (Mackenzie Davis) och Marlo (Charlize Theron) går från anställd och arbetsgi-
NY RELATION. Tully (Mackenzie Davis) och Marlo (Charlize Theron) går från anställd och arbetsgi-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden