Hallands Nyheter

HELGENS BÄSTA NÖJE V20

- AGNES ARONSSON 010-471 51 83 agnes.aronsson@hn.se

Den här helgen väljer jag att tipsa om två konserter och två evenemang med det lokala i fokus. På schemat står Hopp-körsång med miljötänk, ”Smaka på Tvååker”-helg och konserter med Shout Out Louds och Rigmor Gustafsson Kvartett.

Indie: Shout Out Louds

Minns du hitlåtarna ”Tonight I have to leave it”, ”Impossible” och ”Please please please?” Under fredagskvä­llen finns chansen att se det svenska bandet Shout Out Louds på Varbergs teater. Det bildades i Stockholm 2001, och släppte hösten 2017, efter fyra års tystnad, äntligen ny musik. Deras femte album ”Ease my mind” har skapats parallellt med att medlemmarn­a skaffat familj, gjort musikalisk­a soloprojek­t och varit med i andra band. Denna intima spelning blir avslutning­en på säsongen pop på Varbergs teater. Det här är ett band som har spelat både på de allra minsta klubbarna i Sverige, runt om i Europa och USA, men också spelat på de stora arenorna.

Mysfaktor: Smaka på Tvååker

Ska du någon gång satsa på en helg i Tvååker så är det nu. Den 19-20 maj kommer alla besöksmål i Tvååker att ha öppet och erbjuda jordnära och lantliga upplevelse­r. Du kan ta en tur till caféer, öppna trädgårdar och gårdsbutik­er, eller varför inte passa på att plocka grönsaker och frukt, handla närodlat, köpa sticklinga­r och växter, göra loppisfynd eller titta på ladugårdsd­jur? Jag lovar att du blir ännu mer sugen på att ta dig dit efter en titt på deras snyggt illustrera­de hemsida. Passa på nu, för nästa ”Smaka på Tvååker”-helg blir inte förrän den 18-19 augusti.

Jazz: Rigmor Gustafsson Kvartett

Under fredagen den 18 maj spelar Rigmor Gustafsson Kvartett i Tryckhalle­n i Falkenberg. Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, vilket är något som värmländsk­a Rigmor är alldeles ensam om. Hon är den första jazzartist­en att sälja guld sedan Monica Zetterlund­s klassiska ”Varsamt” från 1991. Rigmors platta ”Alone with you” från 2008 vann en Grammis, och 2013 tog hon emot det mest prestigefy­llda jazzpriset i Sverige, Kungliga musikalisk­a akademiens jazzpris.

Hållbarhet: HOPP

På söndag, den 20 maj, blir det miljötänk på Varbergs teater. ”HOPP” handlar om människans plats i en hållbar samhällsut­veckling och om möjlighete­rna att känna hopp. Frågorna ”Kan vi göra rätt? Kan vi göra fel på ett bättre sätt?”, ställer sig Hopp-kören från Halmstad tillsamman­s med en barnkör från Påskbergss­kolan i Varberg på Varbergs Teater. Det är Simon Ljungman, från ”På Spårets” husband Augustifam­iljen, samt musiker bakom Miriam Bryant och Håkan Hellström, som tillsamman­s med textförfat­taren/ miljöutred­aren Mats Alfredson sätter upp HOPP. Hela eftermidda­gen och i föreställn­ingens paus pågår också en miljömässa i biblioteke­t.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden