Hallands Nyheter

Alcazar bokade till Pride

- AGNES ARONSSON

Alcazar firar 20 år som grupp och väljer samtidigt att lägga ned som band. I år åker de ut på avslutning­sturné och väljer då att komma till Pride i Falkenberg.

– Vi är jätteglada att allt det här blir möjligt. Det är en jättegrej för oss att ta hit dem på vårt femårsjubi­leum, säger Jill Wegerup, ordförande i Pride Falkenberg.

Pride Falkenberg pågår den 15– 16/6 och Alcazar spelar på lördagskvä­llen. Det är ett exklusivt tillfälle att få se den populära discogrupp­en, eftersom de gör sin allra sista turné i år.

Efter 20 år tillsamman­s väljer Alcazar, som består av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlung, att lägga ned.

”De har hela Prideandan. Tess i Alcazar gifte sig i en regnbågsfä­rgad klänning, visserlige­n med en man, men det här är verkligen en jättestor fråga för dem.”

JILL WEGERUP

– De har hela Pride-andan. Tess i Alcazar gifte sig i en regnbågsfä­rgad klänning, visserlige­n med en man, men det här är verkligen en jättestor fråga för dem, och att vi kan få hit dem innan de lägger ned känns så kul.

Konserten med Alcazar drar igång 20.00 den 16/6, Rådhustorg­et i Falkenberg. Pride Falkenberg är en ideell förening, men stöd av kommunen och lokala företag gör Pridedagar­na möjliga.

– Det är en gratiskons­ert, så att kunna erbjuda Falkenberg detta känns otroligt bra. Nästan alla konserter kostar pengar, men detta gör det möjligt för alla att gå på konsert.

Idén om att boka Alcazar föddes tidigt i vintras, men sedan kom beskedet om gruppens avskedstur­né emellan. Ändå lyckades de få till bokningen.

– I fjol hade vi ingen kvällskons­ert men i år kände vi att vi ville göra något extra. Hela Pride Falkenberg står för inkluderan­de och öppenheten. Den här bokningen är för Falkenberg, oavsett vem du är, säger Jill Wegerup.

 ?? Bild: ADAM IHSE/TT ?? ALCAZAR. Tess Merkel, Andreas Lundstedt och Lina Hedlund.
Bild: ADAM IHSE/TT ALCAZAR. Tess Merkel, Andreas Lundstedt och Lina Hedlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden