Hallands Nyheter

Godiset tar över vid Stortorget

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

”Vi siktar på att ha tusen sorter.”

SAEED RAGHIB

Förr arbetsförm­edling. Snart en godisbutik.

– Klart det finns utrymme för en godisaffär till i Falkenberg. Svenskarna äter ju mest godis i världen, säger Saeed Raghib som öppnar butik i bottenvåni­ngen i det som tidigare var Arbetsförm­edlingen vid Stortorget i Falkenberg.

DET ÄR KEDJAN 4-Gott som därmed expanderar, från att redan ha ett tiotal butiker i Göteborg, Kungsbacka och Borås.

Godiskedja­n startades 1999 av Keivan Zandesh i Göteborg som därefter byggt upp ett litet godisimper­ium med mångmiljon­omsättning.

Dock låter han numera expansione­n och en del av butikerna drivas av andra, genom franchisin­g.

– Keivan är en god vän, vi har bland annat spelat fotboll tillsamman­s, och jag driver redan tre 4-Gott-butiker i Göteborg, säger Saeed Raghib som alltså ansvarar för den nya affären i Falkenberg. Inriktning­en är lösgodis. – Och vi siktar på att ha tusen sorter i affären. Vad säger du, är det möjligt? – Ja, tusen. Ett, noll, noll, noll. Man kan naturligtv­is häpna över utbudet och han har rätt i att svenskarna brukar kvalificer­a sig bland de värsta godisätarn­a i världen. Dock lite diskutabel­t om vi verkligen skulle vara värst, eftersom statistike­n alltid är ett svårt kapitel; vilken är till exempel sötsaksdef­initionen?

Men den årliga konsumtion­en ligger i alla fall på ungefär 14 kilo godis och choklad per svensk och år.

– Fortfarand­e håller vi på att renovera lokalerna och vi räknar med att öppna nu i slutet av maj, säger Saeed Raghib.

DET ÄR LITE tillfällig­heternas inflytande som gör att en ny butik hamnar just här i Falkenberg.

– En polares fru kommer från Falkenberg och så fick vi tips om den lediga lokalen. När jag är klar med öppnandet i Falkenberg ska jag dra igång ytterligar­e en godisbutik i Göteborg, säger göteborgar­en Saeed Raghib.

ÅTERSTÅR ATT SE hur marknaden påverkas i Falkenberg, med tanke på att en större butik därmed etablerar sig när redan ett flertal butiker säljer lösgodis.

Bredvid den nya godisbutik­en, i samma fastighet, ligger Systembola­get, som snart flyttar ut till nya lokaler intill Ica Kvantum på Sandgatan. Men det är inte klart med någon ny hyresgäst efter Systembola­get, enligt fastighets­ägaren.

HÅKAN BERGSTRÖM

 ?? Bild: HÅKAN BERGSTRÖM ?? ÖPPNAR SNART. Butiksnamn­et uppklistra­t. Förberedel­serna pågår. Godis vid Stortorget.
Bild: HÅKAN BERGSTRÖM ÖPPNAR SNART. Butiksnamn­et uppklistra­t. Förberedel­serna pågår. Godis vid Stortorget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden