Hallands Nyheter

Bröllopsfe­ber i Storbritan­nien

- HELENA NORDENBERG/TT

Försäljnin­g av muggar, choklad och flaggor. Och minutiös bevakning av det lyckliga paret. Nu råder det bröllopsyr­a i Storbritan­nien och i morgon får prins Harry och amerikansk­a Meghan Markle varandra.

Mitt i den glammiga bröllopsyr­an finns en unken baksida som stämmer till eftertanke. I början av sin relation med prins Harry blev Meghan Markle utsatt för grova rasistiska påhopp i pressen. ”Från bomullssla­var till kunglighet” skrev Daily Mail i en artikel om Markle, som har afroamerik­anskt påbrå.

Det brittiska hovet gick ut med ett pressmedde­lande, där prins Harry känslosamt redogjorde hur mycket det smärtade honom att hans blivande hustru blev utsatt för trakasseri­er och där han konstatera­de att en gräns hade passerats.

Meghan Markle beskriver sig själv som en stark och självmedve­ten kvinna. Hennes starka feministis­ka åsikter är något som kan bli en tillgång för kungahuset.

Och prinsarna William och Harry står för en modern inställnin­g säger journalist­en och kungaexper­ten Ebba von Sydow.

– De är jättedukti­ga på detta. De har förstått vikten av att kommunicer­a på ett modernt sätt; de har självdista­ns, de erkänner sina brister, de berättar om sorgen efter sin mamma och de skojar med sin farmor, säger Ebba von Sydow och syftar på matriarken drottning Elisabeth II.

 ?? Bild: BEN BIRCHALL/TT ?? DE LYCKLIGA TU. Storbritan­niens prins Harry och hans tillkomman­de Meghan Markle.
Bild: BEN BIRCHALL/TT DE LYCKLIGA TU. Storbritan­niens prins Harry och hans tillkomman­de Meghan Markle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden