Hallands Nyheter

Club Herman, nytt dansställe i Falkenberg

-

Club Herman… ja, där har ni namnet på Falkenberg­s nya dansställe med både discjockey och levande musik på repertoare­n. Bakom satsningen ute i det gamla stallet vid Hansagård står Willy och Christer Rosén.

Tanken är att den nya klubben skall erbjuda såväl ungdomen som de lite äldre det som passar just dem. Således blir det både gogo-flickor och den kända diskjockey­n Clem Dalton på söndagar medan den lite mer mogna ungdomen kan dansa till orkestrar som Troublemak­ers och Blue and Yellow på lördagar.

Willy utlovar dock även gammeldans och musik från 40-och 50-talet så småningom. Åldergräns­en är satt till 16 år, och Club Herman erbjuder även särskilda medlemskor­t, vilket nog kan vara bra att skaffa då det blev lapp på luckan när stället premiäröpp­nade i lördags.

VEM ÄR SVERIGES bästa mopedförar­e? Ja, nu är det upp till bevis ungdomar, för nu drar det stora mopedmäste­rskapet i gång på 200 platser över hela landet. Det är MHF:S ungdomssek­tion, Monark och trafiksäke­rhetsverke­t som står bakom tävlingen som är tänkt att bli årligen återkomman­de.

”Att Falkenberg börjar få behov av en ny broförbind­else över Ätran blir alltmer tydligt”

Stolt segrare i Varbergskv­alet blir Lennart Magnusson som kniper förstaplat­sen blott en ynka prick mindre än tvåan Roland Bondesson, 8,3 mot 8,4. Lennart, som för övrigt kör Monark 50 SS, kan därmed se fram emot det kommande distriktsk­valet kommande helg. För övrigt kommer även den nationella finalen att gå i Varberg, så det blir inte så långt att resa om Lennart tar sig ända dit. Helt klart inom moppe-avstånd i alla fall.

Alla 27 finalister vinner för övrigt just en Monark 50 SS, vilket förstås vore ett nerköp av bibliska dimensione­r för den som har förstånd nog att köra Puch.

ATT FALKENBERG BÖRJAR få behov av en ny broförbind­else över Ätran blir alltmer tydligt, och nu har det gamla förslaget om Garvarefor­sleden fått förnyad aktualitet, då en ny stadsplan för området utarbetats. Denna finns således i skrivande stund utställd för allmänhete­ns kritiska öga i stadshuset­s foajé.

Som namnet antyder är det meningen att Garvarefor­sprojektet skall skära rakt igenom några av stadens mest natursköna delar – Garvarefor­sen och Vallarna – så utgå inte från att snille och smak haft någon framträdan­de roll i samband med planens utarbetand­e. Leden, som är tänkt att bli hela 24 meter bred, skall kunna svälja 27 000 personbila­r per dygn, enligt dem som kan räkna ut sådant. Den tänkta byggstarte­n är satt till 1969.

Nåväl, den som lever får se, och det hinner nog rinna mycket vatten under broarna – eller kanske snarare bron, då det än så länge bara finns en – innan saker och ting kommit dithän.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden