Hallands Nyheter

Ny sen Tvååkerseg­er

FOTBOLL: KAOSDAGEN SLUTADE MED TRE POÄNG

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

I en annars mycket jämn match var det en incident som fällde avgörandet. Fem minuter in i andra halvlek drog hemmalaget­s Cristoffer Söderlund på sig två gula kort på en minut.

– Första gula var efter en duell och vid det andra knuffade han Rasmus (Andersson) i ryggen och sen ropade på honom att han skulle ställa sig upp, sa tränare Mattias Lindström.

Trots spel med en man mer lyckades inte Tvååker skapa speciellt mycket mer än ett missat friläge av Ardian Rexhepi. Men på en hörna från Alexander Johansson kunde inhopparen Victor Andersson nicka in matchens enda mål.

– Han slog den mot bortre stolpen och jag kommer fint och sätter den, sa Andersson. Var du omarkerad?

– Jag vet inte, jag ser bara bollen i det läget.

ANNARS HANDLADE MYCKET om det som hände innan matchen.

– Det var trafikkaos efter olyckor på motorvägen, matchen blev till och med försenad med en kvart, sa Lindström och fortsatte:

– Vi hade med oss båda våra ställ upp för vi visste att det kunde vara lurigt med deras dräkter. Men domaren godkände inget av dem så vi fick spela i Grebbestad­s reservstäl­l.

Uppladdnin­gen kanske påverkade laget, för det var inte en av Tvååkers bättre insatser för säsongen.

– Det var ingen bra match fotbollsmä­ssigt men en bra match karaktärsm­ässigt. Grebbestad har bara förlorat en match hemma under senaste året. Vi kämpade med näbbar och klor, det var ställnings­krig nästan hela matchen, sa Lindström.

NU ÄR TVÅÅKER trea i Söderettan, på samma poäng som serieledan­de Mjällby och tvåan Torn. De förstnämnd­a har dock en match i handen.

Segern var inte heller den första som de rödblå tar i slutminute­rna.

Försenade i trafikkaos fick Tvååker dessutom spela i Grebbestad­s reservstäl­l. Då klev en inhoppare fram och avgjorde sent. – Det var gött som fan, första målet i seriesamma­nhang för Tvååker, sa matchhjält­en Victor Andersson.

”Det var trafikkaos efter olyckor på motorvägen, matchen blev till och med försenad med en kvart”

MATTIAS LINDSTRÖM

– Jag ska inte säga att det jämnar ut sig, men det är små marginaler. Utvisninge­n avgjorde den här matchen. Men vi har mycket att jobba med inför nästa match mot Ängelholm, sa Lindström.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIVBILD ?? UPPREPADES. Liksom mot Ljungskile avgjorde Tvååker sent igen i Bohuslän.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIVBILD UPPREPADES. Liksom mot Ljungskile avgjorde Tvååker sent igen i Bohuslän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden