Hallands Nyheter

Bergqvist: ”Jag njuter varje dag”

- SIMON CARLSSON

Det tog 18 matcher för Teddy Bergqvist att göra sitt första mål i Superettan. – Det var riktigt gött, skönt att få öppna målskyttet, säger Berqvist.

13 matcher blev det för Mff-talangen i fjol med Åtvidaberg, men inget mål.

På sina fyra första framträdan­den i den grönsvarta tröjan lyckades han heller inte spräcka målnollan i Superettan. Men med en välplacera­d bredsida fixade han en poäng till Varbergs Bois i det tuffa bortamötet med AFC.

–Det får vi vara nöjda med. Vi hade ändå 3-4 avslut på mål och det får ses som ett framsteg, säger Bergqvist.

Han trivs bra i Varberg och verkar inte sakna Malmö avsevärt.

– Jag njuter varje dag, jag tycker att det är hur bra som helst. Det är sköna grabbar i laget och alla har ungefär samma situation, att vi är nya i laget och staden. Har du någon kontakt med Malmö FF?

– Inte med klubben, de har inte tid med mig nu för tiden, skrattar Teddy.

Under lördagskvä­llen väntar Öster och en helt annan matchbild förväntas jämfört med de senaste matcherna.

– Nu har vi mött två lag som spelar mycket fotboll längs marken, den här matchen kommer det bli betydligt fler långa bollar, säger tränare Joakim Persson.

Han får klara sig utan Adama Fofana och Sebastian Möller som skadade sig senast mot AFC. Men båda ser ut att snart kunna vara tillbaka i spel.

– Det är mycket bättre än vi hade hoppats med Adama. Det är i alla fall inget som är av, när man såg det så trodde man ju på flera månaders frånvaro. Och när vi lindade honom efteråt trodde vi nästan att han skulle dö som han lät, säger Persson.

Sebastian Möller väntas kunna köra för fullt redan nästa vecka. In i laget kommer istället Hampus Bohman och Zev Taublieb jämfört med förra helgens elva.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? VILL FÅ FLYT. Teddy Bergqvist hoppas att målskyttet släpper nu när det första är gjort.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK VILL FÅ FLYT. Teddy Bergqvist hoppas att målskyttet släpper nu när det första är gjort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden