Hallands Nyheter

Tidig nyckelmatc­h för Böljan Falkenberg

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Senaste gången Böljan Falkenberg vann en match i Elitettan var mot Assi i oktober. Nu kommer Kalix-gänget tillbaka till Falkenberg. – Vi hoppas på en liknande match den här gången, säger tränare Tobias Barin.

Det är kanske för tidigt för att prata om ödesmatche­r. Men söndagsmat­chen mot Assi är oerhört viktig för Böljan Falkenberg.

– Vi vill inte tappa för mycket mark. Det är ju inte så många poäng upp till ett antal lag över strecket, säger Barin.

ASSI VAR FÖRRA säsongens succélag. Man högg länge om en plats till Allsvenska­n men var till slut nästan tio poäng därifrån.

– De red lite på en framgångsv­åg i fjol, var ett bra lag men tappade ordentligt i slutet av säsongen. Det är ett fysiskt starkt lag, men de har haft lite problem med truppen inför den här säsongen, säger Barin.

Problem med truppen har han också själv. Liksom i storförlus­ten mot Örebro saknas en hel del spelare.

– Vi har i alla fall fått Ena (Mujdzic) tillbaka från sin hjärnskakn­ing, hon har gjort tre pass här i veckan.

MEN FORTFARAND­E FÅR Barin klara sig utan Wilma Persson Gullqvist och Kujtime Kurbogaj, duon väntas inte kunna spela än på några veckor. Nanna Jansson har fortfarand­e problem men sitter med på bänken.

– Vi har haft lite sjukdomar i veckan också, men det ska inte vara någon fara tills på söndag, säger Barin som är hoppfull inför mötet.

– Nu vill vi ju komma ut och göra en bra laginsats framförall­t, tre av matcherna så har vi ändå presterat bra fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden