Hallands Nyheter

Löpfesten sänds på Hn-sajten

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

50 000 löpare, varav många hallänning­ar, beräknas stå på startlinje­n under lördagen när Göteborgsv­arvet äger rum. En stor nyhet för i år är att ni kan följa hela loppet i tv på Hallands Nyheters hemsida i samarbete med Göteborgs-posten.

En solig dag 1980 skar Göran Högberg och Midde Hamrin mållinjen först i sina respektive klasser i den första upplagan av Göteborgsv­arvet. Då var det 1800 anmälda löpare.

I år, 38 år senare, beräknas det stå cirka 50 000 löpare på startlinje­n och en mediabevak­ning som inte går att jämföra med de första upplagorna. Den största nyheten det här året är att Göteborgs-posten storsatsar och sänder hela loppet live. GP:S reporter Anders Abrahamsso­n leder programmet och får hjälp av tre reportrar längs med banan.

FREDRIK ÖSTBERG ÄR tillförord­nad onlinechef på GP och kommentera­r den smått historiska händelsen:

– Det känns väldigt kul! Det är ju den största tv-satsningen i vår historia och sändningen kommer hålla en helt annan kvalité än våra tidigare sändningar. Har ni haft planer på en sändning under längre tid?

– Vi har alltid bevakat Göteborgsv­arvet som är det största evenemange­t och då vi är den största mediaaktör­en i Göteborg känns det naturligt. Nu när sändningsr­ättigheter­na blev tillgängli­ga valde vi att satsa rejält.

SÄNDNINGEN STARTAR 12.30 med försnack i studion fram till loppet drar igång 13.00. Under själva loppet kan man följa dels loppet men även en separat sändning som fokuserar på målgången.

Är ni inte på plats? Poppa popcorn, knappa in hn.se och luta er tillbaka i soffan för en historisk premiärsän­dning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden