Hallands Nyheter

Thorbjörns­son gör det svårt för ”Micke” Live-tv

- MATTIAS NILSSON

Marcus Thorbjörns­son är inhopparen som tar sin roll på rätt sätt. – Det är väldigt bra konkurrens i laget så det är väl helt okej, men man vill alltid starta, säger han.

När Vinberg tvålade till Kvarnby med 5–0 förra helgen så stod inhopparen Marcus Thorbjörns­son för de två sista målen, i minut 86 och 88. Han fortsatte även med mål i b-laget mot Böljan tidigare i veckan.

– Det är absolut skönt att få göra mål, säger Vinbergs nummer 12.

Han gör sin tredje säsong i klubben och är nyttig för laget.

– Han är verkligen inte den som gnäller. Marcus är otroligt lojal och jobbar på som fasen. I Klass 1-matchen mot Böljan hade vi ett väldigt ungt lag och han tog ett bra ansvar där, säger Vinbergs tränare Michael Svensson.

OM THORBJÖRNS­SON FÅR starta mot IFK Malmö, en match som Hallands Nyheter direktsänd­er, återstår att se.

– Det är mycket möjligt, men det är möjligt att han börjar på bänken också, säger Svensson hemlighets­fullt och fortsätter:

– Simon (Andersson) och Medion (Kabashi) samarbetar bra tillsamman­s. Och som forward, även om man inte gör mål kan man göra bra saker, som Medion gjorde sist.

Michael Svensson har bra koll på IFK Malmö. Han såg dem på Malmö Stadion i måndags mot Olympic (1–1).

– Ett bra lag med spelare som Hallands Nyheter sänder från Vinåvallen på lördag med start 13.20 på

Kommentato­r är Simon Carlsson.

sticker ut. De har en mittback som håller ihop det på ett bra sätt, kaptenen (Martin Holm) och de har en mittfältar­e som är bra åt båda hållen, med stor arbetskapa­citet (Gustaf Backaliden). Dessutom har de forwards som är bra i djupled som är oömma och gärna går in och ”brötar” lite, säger Michael.

Vinberg får även se upp med Noor Zadran, som hoppade in senast. Mohamed Ramadan är också en spelare som Svensson har respekt för.

– Han har gjort lite mål för dem, men vi får se om han är tillbaka i startelvan.

Efter tre inledande 0–0 matcher har det lossnat med besked för Vinberg.

som jag sagt tidigare. Vi har inte fått panik på något sätt och hängt upp oss på det. Vi har jobbat vidare och det är skönt att vi nu fått trycka dit ett par bollar på de chanser vi skapat, säger Michael Svensson.

– Det är väl både positivt och negativt. Vi höll ju nollan, och nu har vi visat att vi kan göra mål också. Det kommer nog inte bli så många fler 0–0-matcher den här säsongen, tror Marcus Thorbjörns­son.

Joel Sibelius är enda frågeteckn­et inför matchen. Han har varit krasslig och där avvaktar Vinberg till matchdagen. Sibelius står övrigt på två gula kort och riskerar avstängnin­g.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? ”SUPER-SUB”. Marcus Thorbjörns­son gjorde två mål sist mot Kvarnby. Plus ett mål i b-laget mot Böljan.
Bild: ROBERT BOMAN ”SUPER-SUB”. Marcus Thorbjörns­son gjorde två mål sist mot Kvarnby. Plus ett mål i b-laget mot Böljan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden