Hallands Nyheter

Väröbacka vände matchen i andra halvlek

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Väröbacka behövde en halvlek på sig att få ordning på sitt spel. Sen var det lugnt för en av toppretend­enterna i Hallandsfe­mman.

BÖLJAN VÄRÖBACKA

(1–1)

1 3

Böljan fick ge sig på Falkenberg­s IP med 1-3 (1-1), men det var hemmalaget som chockstart­ade.

Det hade bara gått fem minuter när Douglas Andersson prickade in Böljans 1-0.

Och Böljan fortsatte att dominera under den första halvtimmen. Väröbackas kvittering kom egentligen på lagets första avslut.

Hasse Månssons nick räddades av Oscar Andersson, men returen skickade Väröbacka-anfallaren säkert i mål.

– Jag tyckte redan då att vi började få tag på Böljan, sa gästernas tränare Pontus Flatum.

Det var också han som gjorde 1–2 i början av andra halvlek, med ett distinkt skott i nättaket.

Och det var Flatum som lyrade in hörnan som Viktor Andersson nickade in till 1–3.

–Vi lät Böljan ta kommandot i början. Det blev bättre när vi satte en högre press, sa Flatum.

Och i andra halvleken var det liksom inget snack om saken. Väröbacka hade åtskilligt fler möjlighete­r till mål, förutom de två chanser som resulterad­e.

Böljan kunde åtminstone glädja sig åt att den egna målnollan sprack på hemmaplan. Det tog drygt två matcher innan man satte sitt första mål på Falkenberg­s IP.

?? Bild: PRIVAT ?? MÅLTRIO. Väröbackas mål gjordes av, från vänster, Hasse Månsson, Viktor Andersson och Pontus Flatum.
Bild: PRIVAT MÅLTRIO. Väröbackas mål gjordes av, från vänster, Hasse Månsson, Viktor Andersson och Pontus Flatum.