Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Först Gävle, sedan seger i Elitloppet – ja, Iceland, Brioni och Nahar har tagit den vägen.

Nu kan det vara dags för 2017 års världsmäst­are, nämligen Twister Bi.

Iceland (2010) och Nahar (2013) vann i Gävle och tog på sätt en plats i Elitloppet. Brioni (2011) blev bara fyra i Gävle, men han vann ju Olympiatra­vets final och hade tidigt en plats i Elitloppet.

När detta skrivs har Elitlopps-generalen Anders Malmrot klart med 13 hästar. Vinnaren i H.K.H. Prins Daniels lopp i Gävle får en rosa biljett, så då återstår det två platser. Jag skulle tro att det räcker att Twister Bi svarar för en stark årsdebut för att få den nådiga nicken av Malmrot – men om Jerry Riordan tackar ja är faktiskt tveksamt ...

Jag har rankat Twister Bi i topp men har ytterligar­e två hästar med på mitt system och det är Daniel Redéns Heavy Sound och Magnus Träffs Queer Fish.

Ja, den sistnämnde är ett riktigt långskott. Barfota, jänkarvagn och helstängt plus en drömresa kan sluta med en riktig skrällvinn­are.

Två stora favoriter spikas

Magnus Jakobsson har 25 i segerproce­nt och Gobal Unprotecte­d är 100-procentig i år efter fyra lopp, så den kombinatio­n känns som oslagbar. Fyraåringe­n är ju snabb ut, men det gäller att ta sig förbi invändige Cargo Door, en Stefan Melander-häst som tänt till enormt och vunnit överlägset i de två senaste loppen.

Ja, den ser jag som det enda hotet mot Magnus klassklätt­rare.

Disco Volante är det andra singelstre­cket, en femåring som nu ska tävla barfota för första gången.

Han såg ut som en vinnare näst senast, men Pastore Bob fick tursamt luckan och kunde speeda ner Stefan Melanders kanon. Före och efter det vinster.

Han klockades för 1.10,7 som tvåa på Färjestad. Nu kan segertiden bli häftigare.

Propulsion känns het

Bold Eagle och Propulsion är de hetaste deltagarna i Elitloppet – men bakom dem är det något tunt nu när Readly Express och några till tackat nej.

Min vinnare, som det känns nu, är Propulsion.

I övrigt; ja maj är en fantastisk travmånad.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden