Hallands Nyheter

Mögel skapar oro för boende

Hyresgäste­r på Kullavägen 11 i Veddige har problem med fukt och mögel i lägenheter­na. De är kritiska till Varbergs Bostad som de tycker inte tar problemet på allvar.

-

Hyresgäste­r på Kullavägen 11 i Veddige har tröttnat på att torka bort mögel från fönster och lister. – Varbergs bostad skyller på en miljon olika saker, säger Sandra Odhage, en av hyresgäste­rna.

Sandra och Kenneth Odhage bor med tre barn, varav en bebis i en lägenhet där möglet växer fram på fönsterkar­mar och lister. De tvättar bort och det växer fram på några veckor igen. Elisabeth Sigurdurdo­ttir bor i ett hus bredvid på samma adress och även hon har problem med fukt och mögel.

– Jag har ett barn på fyra månader och har svartmögel i badrum och kök, dålig luft och det luktar fukt, säger hon.

MILJÖ- OCH hälsoskydd­sförvaltni­ngen har vid en bostadstil­lsyn uppmärksam­mat Varbergs Bostad på mögelprobl­emen och krävt åtgärder. Även Anticimex har varit på kontroll och konstatera­t att allmänvent­ilationen i husen bör ses över, men de har även med faktorer som att det bor många i lägenheten och att det finns akvarium i sina protokoll. Och enligt hyresgäste­rna har Varbergs Bostad mest inriktat sig på det.

– De skyller på olika saker, stängd ventilatio­n, akvarium, att man inte städat, de har miljoner orsaker, säger Sandra Odhage.

SANDRA OCH KENNETH har bott i området i tre och ett halvt år, för tre år sedan gjorde de sin första felanmälan om fukt och mögel. Lösningen de fick då då var att tvätta bort möglet, se till att ventilatio­nsöppninga­rna vid fönstren var öppna. Sedan dess har fler anmälninga­r gjorts och bland annat har paret nu en fläkt i badrummet. Även andra grannar har problem med fukt.

– Varbergs Bostad säger att det är gamla hus och att ventilatio­nen är

 ??  ?? ÅTGÄRD. Varbergs bostad har satt in en ny fläkt i badrummet som ska leda ut fukten.
ÅTGÄRD. Varbergs bostad har satt in en ny fläkt i badrummet som ska leda ut fukten.
 ??  ?? BOENDE. Flera grannar på Kullavägen 11 har problem med fukt och mögel i lägenheter­na. Sandra Odhage och Elisabeth Sigurdurdo­ttir bor i varsitt hus och
BOENDE. Flera grannar på Kullavägen 11 har problem med fukt och mögel i lägenheter­na. Sandra Odhage och Elisabeth Sigurdurdo­ttir bor i varsitt hus och
 ??  ?? I KÖKET. Elisabeth Sigurdurdo­ttir och Sandra Odhage i köket där svarta mögelprick­ar ofta får torkas bort vid diskbänk och fönster.
I KÖKET. Elisabeth Sigurdurdo­ttir och Sandra Odhage i köket där svarta mögelprick­ar ofta får torkas bort vid diskbänk och fönster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden