Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Borgerligh­eten törs inte utmana vänsterns syn på jämlikhet, ens när Socialdemo­kraterna leder en historiskt svag regering och bara samlar 25 procent av opinionen.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Så vad gör SD i denna valrörelse? Ja, de kör vidare med sina öppna valsedlar. De har fortfarand­e inte tillräckli­gt med kandidater och hoppas att några av partiets sympatisör­er ska skriva in sig själva på valdagen.

Arbetarbla­det (S)

* Det heter ibland att bostadspol­itiken nu måste handla om stora reformer som täcker alla områden, men här skulle politiken med relativt enkla medel kunna genomföra en specifik förändring utan att behöva dra in en rad andra knepiga frågor.

Smålandspo­sten (M)

* Ideologisk­t fanns det en skarp skiljelinj­e mellan partierna i en landsbygds­fråga, var en del av intäkterna för naturresur­serna ska hamna. Centerpart­iet vill se en återbäring till regionen för bland annat intäkterna från vattenkraf­ten.

Östersunds-posten (C)

* Flyktingar plågas av att inte kunna återförena­s med sina familjer. Många väljer bort studier, som hade gett bättre etablering på sikt, till förmån för jobb i hopp om att snabbt skaffa egen försörjnin­g och få ta hit sina makar eller barn.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Under hårt nättryck från populisthö­gern har det i delar av Moderatern­a smugit sig in tankar om isolationi­sm och att Sverige borde lämna EU. Kristersso­ns tal var ett välbehövli­gt klargörand­e om EU:S vikt för Sverige och en tydlig signal om partiets obrutna färdriktni­ng.

Gefle Dagblad (Lib)

* På ett sätt är dock Socialdemo­kraternas utspel ett fall framåt. Officiellt förordar partiet fortfarand­e en generell bostadspol­itik där det offentliga­s knappa resurser inte ska koncentrer­as till dem som behöver det mest utan smetas ut över hela befolkning­en.

Expressen (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden