Hallands Nyheter

Projekt väntar på dispens

- stefan.nodesjo@hn.se

Veddigevis­ionens projekt i Kullagård med mötesplats och promenadst­igar har fått pausa i väntan på dispens från strandskyd­det. Föreningen­s kassör Pelle Johansson hoppas projektet kan slutföras i sommar.

– Vi hade planerat att färdigstäl­la mötesplats­en under de kommande veckorna, men arbetet har nu fått avstanna, säger Pelle Johansson.

Det var markägaren Varbergsor­tens Elkraft som fick meddelande­t att kommunen fått in en skrivelse som åberopade strandskyd­d för området.

– Så vi får vänta. Nu har det lämnats in ansökan om strandskyd­dsdispens till byggnadsnä­mnden.

PELLE JOHANSSON HOPPAS och tror på dispens.

– Strandskyd­det är till för att allmänhete­n ska kunna vistas där och vi underlätta­r för alla att kunna komma dit, även rörelsehin­drade.

Johansson hoppas på besked efter nästa möte men vet i nuläget inte hur mycket försenat projekt blir även vid en dispens.

– Vi är ideella krafter som ska samla folk och maskiner på fritiden.

Veddigevis­ionen ska anlägga mötesplats­en medan markägaren lovat hjälpa till med promenadst­igarna. Men när semestrarn­a börjar kan det bli svårt att få det gjort.

DEN PLANERADE ANDRA delen med fler promenadst­igar och en bro till Karl XI:S skans på andra sidan Viskan ligger ännu längre fram i tiden.

– Nu får vi fokusera på steg ett, sedan får vi undersöka vilken bro vi ska ha och jobba med finansieri­ngen av den. Sparbankss­tiftelsen har visat sig vara positiv men broplanern­a måste bli konkreta först, avslutar Pelle Johansson.

STEFAN NODESJÖ

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden